4 évnél régebbi cikk

Ingyenes melanomaszűrés lesz Székesfehérváron is
Fehérvár Médiacentrum fotója
femcafe.hu
Ingyenes melanomaszűrés lesz Székesfehérváron is

A bőrrák a világ leggyakoribb daganatfajtája, legveszélyesebb típusa pedig a melanoma. Talán már senkinek sem kell kiemelni, hogy a túlélés egyik alapköve az időfaktor: a gyorsan felfedezett betegség jó eséllyel gyógyítható. A Magyar Dermatológiai Társulat idén május 6-10. között rendezi meg az Országos Melanoma Hetet, amikor is ingyenesen lehet szűretni.

Frissítés: Időközben beteltek az ingyenes szűrés időpontjai!

Már az első tavaszi napsugarak is napfürdőzésre csábítanak legtöbbünket, és persze sokszor azt gondoljuk, néhány perc önfeledt süttetésért teljesen felesleges bekenni magunkat naptejjel, ennyi napfény semmit sem árt. Sajnos ez egyre többször megcáfolódik, ugyanis a bőrrák egyre gyakoribb, kialakulásában pedig nagy szerepük van a káros UV-sugaraknak. A jó hír ugyanakkor, hogy az egyik legjobban kezelhető rákfajta – feltéve, ha időben felfedezik a bajt.

A Magyar Dermatológiai Társulat idén május 6-10. között rendezi meg Országos Melanoma Hetet, amikor ingyenes melanomaszűrésen vehetünk részt. A felhíváshoz az ország 14 városából csatlakoztak idén bőrgyógyászok, egészségügyi intézmények, Székesfehérváron pedig egy helyszínen tudjuk majd megnézetni anyajegyünket ingyen az akcióhét keretében. A részvétel feltétele az előzetes bejelentkezés, ráadásul érdemes sietni, mert már most vannak olyan városok, ahol minden időpont betelt. 

Időpontot foglalni az euromelanoma.hu oldalon lehet!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek