4 évnél régebbi cikk

Ha csak egy videót nézel meg ma: gyönyörűbb palotavárosi naplementéről álmodni sem lehet
Ha csak egy videót nézel meg ma: gyönyörűbb palotavárosi naplementéről álmodni sem lehet

Naplementében gyönyörködni mindig felszabadító élmény. Most egy lelkes videós a Palotavárosi tavaknál örökítette meg a kissé felhős, ám annál szemkápráztatóbb jelenséget. Vétek lenne kihagyni!

Manapság szinte minden héten beleszaladhatunk olyan felvételekbe, amelyeket drón segítségével rögzítenek valamelyik látványosságról (pl. a Sóstói Természetvédelmi Területről). Persze azon túl, hogy ezek a videók természetesen megunhatatlanok, idő után úgy érezhetjük, hogy egy kaptafára készülnek. Ilyenkor jönnek képbe a time-lapse felvételek, amelyek a hosszú idő alatt felvett jelenetek rövid időn belüli lejátszásával operálnak. Mondanom sem kell, hogy a drónos képekhez hasonlóan ezek is elég rendesen odacsapnak.

A napokban én is elcsíptem ilyen time-lapse felvételt, amelyet Balikó Sándor töltött fel YouTube-csatornájára: Székesfehérvár egyik legnépszerűbb látnivalójának, a Palotavárosi tavaknak tükrében lemenő napot örökítette meg egy kis borongós felhőhaddal megfűszerezve (Balikó Sándor egyébként nem először kapja lencsevégre a Fehérvár környéki csodákat, csatornáján kutakodva szebbnél-szebb felvételeknek lehettek a szemtanúi).

Az alig két perces videó elején még jól kivehető a felhők mögül kikandikáló nap, ám a mozgókép második felében már a sötétség veszi át a gyeplőt - a zene pedig minderre rátesz még egy lapáttal. Tiszta Trónok harca!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek