4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: vízi csata, Mobilmánia, ünnepeljük újra együtt a Királyi Operett Napokat és Az oroszlánkirály
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: vízi csata, Mobilmánia, ünnepeljük újra együtt a Királyi Operett Napokat és Az oroszlánkirály

Számos fehérvári (és azon túli) elfoglaltság közül válogathattok a hétvégén: az Agárdi Popstrandon többek között felcsendül a Mobilmánia, vízi csatázhattok a Palotavárosban, ismételten megünnepelhetitek a Királyi Operett Napokat, a moziban pedig jó eséllyel Az oroszlánkirály lesz a nyerő.

Koncert: Mobilmánia, Vikidál, Rocksystem és ACid/DC
Mikor?: Július 20., szombat 17:00
Hol?: Agárdi Popstrand

A múlt hétvégén elmaradt Vastag Csaba, Kasza Tibi és László Attila koncert után szombaton újra belecsap a lecsóba az Agárdi Popstrand programsorozat, amely még nagyobb bulival várja a lazulni vágyókat. Ezúttal a Mobilmánia, a Vikidál, a Rocksystem és az ACid/DC lesz terítéken, így igazi zúzós estének lehettek szem is fültanúi. Az előrejelzések szerint ezúttal az időjárással sem lesz baj, így tökéletesebb programot a hétvégére el sem tudnék képzelni: vízpart, haverok és minőségi zene. Kell ennél több?

Egészség: Székesfehérvári egészségnap
Mikor?: Július 19., péntek 12:00
Hol?: Hotel Magyar Király

Egy dolog biztos: az egészségért és a szépségért barmit képesek vagyunk megtenni. Éppen ezért fontos, hogy folyamatosan képben legyünk testünk állapotával, és mielőtt belevágnánk valami újba, előtte mindenképpen tájékozódjunk. Ugyanis előfordulhat, hogy több kárt, mint hasznot okozunk. Na, az ilyen helyzetekre hozták létre a Székesfehérvári egészségnapot is, ahol számos előadással és mérési lehetőséggel készülnek a kíváncsiskodóknak. Többek között lesz szívdiagnosztikai, vércukorszint- és koleszterinszint-mérés is, nem beszélve az őssejtekről és flavonoidokról szóló egészségvédő előadásról. Ha nálatok is az egészség az első, akkor ott a helyetek!

A nemrég lezajlott EFOTT Fesztiválon is az egészségé volt a főszerep:

Kiállítás: VII. Emlékparki Nyár - Azimutuló
Mikor?: Július 20., szombat 10:00
Hol?: Pákozd, Katonai Emlékpark

Július 20-án, szombaton ismételten megnyitja kapuit a VII. Emlékparki Nyár sorozat égisze alatt az Azimutuló, amely témája a haditechnika lesz, az esemény fővédnöke Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter lesz. A program tíz órától egészen négy óráig tart, amely során többek között tematikus tárlatvezetéssel, haditechnikai eszközökről szóló előadásokkal, túrával és kvízzel is várják a fegyverszeretőket. A rendezvényről további információkat ide kattintva találhattok.

 

Szórakozás: Extrém Generáció Vízicsata 2019
Mikor?: Július 20., szombat 14:30
Hol?: Palotavárosi központi park

A nyár elengedhetetlen kelléke, gyerekkorotokban (talán még most is) megállás nélkül ezt csináltátok, és nem kell hozzá más csak vízzel feltöltött lufi, netalántán brutál nagy tárral felszerelt vízipisztoly. Mi az? Naná, hogy a vízi csata. Most mondjátok, hogy nem imádtátok, ugyanis nincs üdítőbb érzés, amikor a haverokkal jól szétdaráljatok egymást a kánikulában. Ugye, hogy ugye. A lurkóknak és gyereklelkű felnőtteknek most van egy jó hírem, ugyanis szombaton bonyolítják le az Extrém Generáció Vízicsatát, amely során a palotavárosi központi parkban mérhetitek össze tudásotokat. A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, és csak és kizárólag vízipisztollyal lehet játszani (vödör és flakon tilos).

Operett: Ünnepeljük újra együtt a Királyi Operett Napokat!
Mikor?: Július 20., szombat 19:00
Hol?: Országalma

Szombaton erőteljesen befordulunk a célegyenesbe, ugyanis onnantól kezdve már csak egy hetet kell várjunk, hogy elkezdődjön az első alkalommal lebonyolított Királyi Operett Napok, amelynek a Szárazréti Közösségi Központ ad otthont. A július 26-28-ig zajló esemény során három napig minden este nagyszabású produkciókat láthatnak a kikapcsolódni vágyók. Persze az operett előadások mellett különféle zenei produkciókra is fülelhet a közönség, így kellemes hangulatban fogyaszthatják el vacsorájukat. Az első kedvcsinálót július 13-án figyelhettétek meg, amely során Keller János és Váradi Eszter Sára az Országalmánál dalolva hirdette az eseményt. Július 20-án is fergeteges énekléssel készülnek, annyi különbséggel, hogy Keller János párja ezúttal Füredi Nikolett lesz.

Mozi: Az oroszlánkirály
Mikor?: Július 18-tól
Hol?: Cinema City Alba

A héten debütált a Disney rebootvonatának leginkább várt darabja, Az oroszlánkirály, amelynél nagyobb volumenű mesét azóta sem láttam. Gyerekkoromban imádtam (persze ki nem?), majd ahogy teltek-múltak az évek, csak nem akartam elhagyni, és ha nem is havonta, de biztos vagyok benne, hogy félévente legalább egyszer bekerül a lejátszóba fiatalkorom videokazettája. Így hát nagy izgalommal vártam az újragondolt alkotást, amelyet a rendezőként egyre nagyobb nevet szerző (és másik Disney-klasszikust, A dzsungel könyvét csont nélkül lehozó) Jon Favreau dirigált, és nem más nyúlt a klasszikus dallamokhoz, mint Hans Zimmer. Mondanom sem kell, hogy igencsak jó kezekbe került a film, ám hogy milyen lett a végtermék, vasárnapi kritikánkból kiderül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek