4 évnél régebbi cikk

Koronázási Szertartásjáték: épül a színpad a Nemzeti Emlékhelyen
Koronázási Szertartásjáték: épül a színpad a Nemzeti Emlékhelyen

Megkezdték a színpad építését és a lelátók kialakítását is a Nemzeti Emlékhelyen, ahol hetedik alkalommal mutatják majd be augusztusban a Koronázási Szertartásjátékot. Az ország egyik legnagyobb szabadtéri színpada épül fel az elkövetkező hetekben.

Megkezdték a Nemzeti Emlékhelyen a szabadtéri színpad kialakítását, épülnek a lelátók. Már jól látszanak annak jelei, hogy augusztus 17-19. között a szakrális helyszín a Koronázási Szertartásjátéknak ad majd otthont immár hetedik alkalommal.

"A nézőtér annyiban különbözik, hogy kis változtatással kevesebb hellyel, közel kétezer ember befogadására alkalmas nézőterünk lesz, amely azért történhetett, mert a bazilika sziluettjétől hátrébb kerül a nézőtér, így fontos, hogy mindenki kellő rálátással élvezhesse a műsort" – mesélte Bajkó György, a Vörösmarty Színház műszaki vezetője.

Az ország egyik legnagyobb szabadtéri színpada épül fel, mintegy négyszáz négyzetméteres lesz majd, és komoly előírások mentén dolgoznak az építés során: "A talpak, amelyek a színpadon láthatóak olyan helyeken vannak, ahol a régészek által engedélyezett talpalási pontok, így ezek a lesznek majd a színpad tartópillérei" – folytatta Bajkó György.

Emellett elhelyeznek egy tonnás vizes ballasztokat is, amelyek szintén a biztonságot szolgálják, hiszen ezeknek köszönhetően a színpad nem mozog. Augusztus 5-ig készülnek el a munkálatokkal, hiszen akkor kezdődik a próba folyamat.

A szabadtéri nagyszínpad építéséről a Fehérvár Televízió készített bővebben anyagot:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek