3 évnél régebbi cikk

Ezek a Fehérvár környéki múzeumok nyitnak újra
·Hírekmúzeum·Utolsó frissítés: undefined
Ezek a Fehérvár környéki múzeumok nyitnak újra
·Hírekmúzeum·Utolsó frissítés: undefined

A fokozatos lazítás jegyében a Fejér megyei múzeumok szabadtéri kiállítóhelyei is újranyitnak. Mindenhol be kell tartani a járványügyi előírásokat.

Nemzeti Emlékhely Székesfehérvár

A Nemzeti Emlékhelyen május 9-e óta változatlan nyitvatartással és jegyárakkal várják a látogatókat. A járványhelyzet miatt kötelező többek között a maszkviselés és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata. A kiállítóhelyen egyszerre legfeljebb harmincöten tartózkodhatnak. A mauzóleum területére, a Pipó toronyba egyszerre csak 150 fő léphet be. Jelenleg tárlatvezetés nem kérhető. Ezen kívül arra kérnek mindenkit, hogy tartsák meg egymástól a két méteres távolságot.

Gorsium Régészeti Park

Május 16-án a Szent István Király Múzeum Gorsium Régészeti Parkja is kinyit.

Bory-vár

Május 5-e óta újra nyitva van 9 és 17 óra között a Bory-vár szabadtéri része. Az óvintézkedések betartása, azaz maszk viselése és távolságtartás mellett szeretettel várják az egyéni látogatókat, a családokat és a csoportokat.

Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely

Egyelőre csak péntekenként és hétvégén látogatható a pákozdi Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely szabadtéri része. A járvány miatt itt is óvintézkedéseket vezettek be. Többek között a hatvanöt felettieknek kötelező szabadtéren is a maszk viselése, be kell tartani a másfél méteres távolságot és egyszerre legfeljebb 150-en tartózkodhatnak a parkban, amit a létesítmény munkatársai folyamatosan ellenőriznek. A kávézó is kinyitott, és a mosdót is lehet használni, de be kell tartani a járványügyi higiéniás előírásokat.

A dinnyési várpark csak nyáron nyit. (Pontos időpont még nincsen), A zárvatartás alatt is tovább bővül az egyedülálló gyűjtemény. Alekszi Zoltán  jelenleg öt vár (Léta, Diód, Fehéregyháza, Bágy,  Breáza) építésén dolgozik.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek