4 évnél régebbi cikk

Jövőre a fehérvári Auchanba is érkeznek az önkiszolgáló kasszák
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fiers Gábor
Jövőre a fehérvári Auchanba is érkeznek az önkiszolgáló kasszák

Budakalászon és Óbudán már most is működnek önkiszolgáló kasszák az Auchanban, a következő év első felében pedig a székesfehérvári hipermarketben is elérhető lesz a szolgáltatás. A tizenhat automata akadálymentes lesz, viszont nem lehet majd készpénzzel fizetni.

Az elmúlt egy hónapban Budakalászon tesztelte az Auchan az önkiszolgáló pénztárakat, majd csütörtök óta már az óbudai áruházban is lehet automatánál fizetni. Az önkiszolgáló kasszák a vevői szokásokat figyelembe véve az egyre népszerűbb kártyás fizetést részesítik előnyben, illetve akadálymentesek lesznek - írja a cég közleményében. 

Úgy fogalmaznak, hogy a hipermarketlánc a modern és praktikus felülettel az aktuális piaci trendeknek és a folyamatosan változó vevői igényeknek tesz eleget, emellett tovább segíti dolgozói hatékonyabb munkavégzését és a kiszolgálás hatékonyságát. Az áruházlánc stratégiájában az online vásárlási felület folyamatos fejlesztése mellett kulcsfontosságú az áruházakban lévő digitális rendszerek modernizálása is. Új rendszert és eszközöket kapnak a hagyományos kasszák, valamint az olyan kényelmes megoldások bevezetésének lehetőségét is vizsgálja az áruházlánc, mint a mobilfizetés és a self scanning.

2019 végéig összesen hét áruházban, Budakalászon, Óbudán, Budaörsön, Dunakeszin, Maglódon, Soroksáron és Albertfalván találkozhatnak a vásárlók a vadonatúj fizetési megoldással, 2020-ra pedig mindegyik áruházban és kis formátumú üzletben elérhető lesz a szolgáltatás.

Külön rákérdeztünk az Auchan sajtóosztályánál, hogy Székesfehérváron mikortól fizethetünk majd automatáknál.

Az Auchan székesfehérvári áruházának kasszasorát 2020 első félévében alakítjuk át, amely a normál kasszák teljes hardware fejújítása mellett az új önkiszolgáló kasszák telepítését is magába foglalja, utóbbiból 16 darabot helyezünk üzembe. Önkiszolgáló kasszáink tervezése során a gyorsaságot és a kényelmet helyeztük a középpontba, így a termékek mozgatása kevesebb időt vesz igénybe - írták válaszukban. 

Kitértek arra is, hogy az automatáknál jelenleg a készpénzen kívül minden, az Auchanban elfogadott fizetőeszközzel lehet majd fizetni, így a bankkártya mellett NFC-s mobiltelefonnal és  különböző utalványokkal is kiegyenlíthető lesz a számla. Az önkiszolgáló pénztárak emellett a Bizalomkártyán gyűjthető pontok beváltására is alkalmasak lesznek. Tapasztalataik szerint a készpénzesnél lényegesen gyorsabb bankkártyás fizetés egyébként folyamatosan emelkedő trendet mutat, gyakorisága már megközelíti a készpénzes fizetését. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek