4 évnél régebbi cikk

Forgalomkorlátozások a négynapos hétvégén Székesfehérváron
·Közlekedésforgalomkorlátozás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Forgalomkorlátozások a négynapos hétvégén Székesfehérváron
·Közlekedésforgalomkorlátozás·Utolsó frissítés: undefined

Középkori forgatag, szertartásjáték, könnyűzenei koncertek, Öreghegyi Mulatságok és számos augusztus 20-i ünnepi esemény színesíti a hosszú hétvégét. Mindez jó néhány változással jár a város megszokott forgalmi rendjét illetően.

Augusztus 17-18-19. és 21. (szombat, vasárnap, hétfő és szerda)
A történelmi óriásbábok felvonulásának idején 19.15 órától 20.15 óráig félpályás lezárás lesz a Várkörúton a Romkert felőli oldalon: az óriásbábok a Városház térre rendőri felvezetéssel érkeznek a Várkörút - Petőfi Sándor utca - Kossuth utca útvonalon. A forgalomkorlátozás érinti a Romkert körforgalmat a nyilvános WC vonalában és a Panoráma Offices Irodaház felől a Watthay-szobor vonalában kezdődő gabionfalig – a Rákóczi utca - Várkörút jobbra kisív használható marad. Lezárják az Országzászló tér csatlakozásában a múzeum előtt a félpályát, illetve a Lakatos utcát a Bástya utca után.

A tömegközlekedést az alábbiak szerint érinti a forgalomkorlátozás:

A Lovasberény irányából/irányába közlekedő helyközi járatok a Várkörút zárásának ideje alatt, de csak augusztus 17-én, 18-án, 19-én (21-én 16 óra után az eredeti útvonalon közlekednek) a Dózsa Gy. út – Zichy liget – Mészöly G. u. – Palotai út terelőútvonalon közlekednek.
A forgalomkorlátozásban érintett helyi járatok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

„17”-es autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. – Széna tér – Király sor
Kimaradt megállóhelyek: Szabadságharcos út, Ybl M. ltp., Országzászló tér, Áron Nagy Lajos tér, Széna tér (Csak a Szedreskerti ln. irányba közlekedő járatokat esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi u.-ban lévő megálló helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.)

„23”-as jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: 
Széchenyi út – Budai út 
Kimaradt megállóhelyek: Zsuzsanna forrás, Áron Nagy Lajos tér, Széna tér (Videoton Ipari Park irányba)
„24”-es és „25”-ös jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Széchenyi út – Budai út – József A. u. – Rákóczi u.
Kimaradt megállóhely: Zsuzsanna forrás

„33”-as és „34"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala:
Gáz u. – Széna tér – Szekfű Gy. u. – Dózsa Gy. út – /Eredeti útvonal/–  Fecskepart /Eredeti útvonal/– Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. – Széna tér – Gáz u.
Kimaradt megállóhelyek:
„33”-as járatok esetében: Széna tér (Csak a Fecskeparti ltp. irányába közlekedő járatok esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi u.-ban lévő megállóhely helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.), Áron Nagy Lajos tér, Országzászló tér, Zsuzsanna forrás, Prohászka O. u., Prohászka O. templom
„34”-es járatok esetében: Prohászka O. templom, Prohászka O. u., Zsuzsanna forrás, Országzászló tér, Áron Nagy Lajos tér
„35”-ös jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Prohászka O. u. – Budai út – József A. u. – Rákóczi u. 
Kimaradt megállóhely: Zsuzsanna forrás

Az érintett helyi autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített valamennyi autóbusz-megállóhelyen megállnak.

Augusztus 18-19. (vasárnap, hétfő)
Az Öreghegyi Mulatságot hagyományosan a Bory téren rendezik meg augusztus 19-én. Az Öreghegyi Közösségi Ház előtti parkolórészt teljesen lezárják a Fiskális út felől augusztus 18-án, vasárnap 18 órától augusztus 20-án, kedden 6 óráig. Vasárnap 18 órától kedden 20 óráig a mobil WC-k és a másnapi rendezvényre érkező autók helyének biztosítása céljából teljesen lezárják a Bory téren lévő parkolókat. Lezárják továbbá a rendezvény napján 6 órától másnap 6 óráig a Bory teret, a Máriavölgyi utcát az Öreghegyi Borháztól Sasvári utca csatlakozásig, illetve a Vágújhelyi utcát a Bory tértől a Kassai utcáig. A Szőlőműves szobrának koszorúzása idején, 15.40-16 óra között rendőri irányítás mellett ideiglenesen lezárásra kerül a Fiskális-Pozsonyi úti körforgalom.

 
 Augusztus 20. 
Az augusztus 20-i ünnepi programok miatt kedden parkolókat zárnak le a Kossuth utcában és a Szent István téren az egyik-egyik oldalon. A Fehérvári királyok menete program idején szakaszos lezárást vezetnek be az érintett útszakaszon a Koronás Parktól a Zichy ligetig. 

Az augusztus 20-i ünnepi rendezvények miatt lezárják a Kossuth utcai parkolókat az Árpád Fürdő felőli oldalon, valamint a Szent István téri parkolókat a posta oldalán. A lezárás augusztus 20-án, kedden 6 órától 20 óráig lesz érvényben. Kérik az érintett gépjármű-tulajdonosokat, hogy a fenti útszakaszokat hagyják szabadon.

A Fehérvári királyok menete és a néptánc együttesek zarándoklata program idején szakaszosan, rendőri felvezetéssel zárják le augusztus 20-án, kedden a következő útszakaszokat:

16.00-16.30 óra között – az óriásbábok kivonulása a Koronás Parkhoz: Színház utca – Mátyás király körút – Szabadságharcos út – Mészöly Géza utca – Koronás Parkig. Gyors átvonulás, szakaszos rendőri zárással, rendőri felvezetéssel;
16.50-17.00 óra között gyülekező a Mészöly Géza utca Csitáry G. Emil Uszoda és a Koronás Park – Rózsaliget közötti útszakaszon;
17.00-17.15 óra között vonulás a Szabadságharcos út Mészöly Géza utca és Mátyás király körút közötti szakaszán;
17.15-17.30 óra között a menet a Mátyás király körút Szabadságharcos út és a Zichy liget közötti szakaszán halad át;
17.30-18.00 óra között vonulás a Fő utca – Városház tér – Kossuth utca – Szent István tér útvonalon
kb. 19.00-19.30 óra között – az óriásbábok visszavonulása a Vörösmarty Színházhoz a Szent István tér – Kossuth utca – Fő utca útvonalon.

Kérik a lakosok és a gépjárművezetők türelmét, fokozott figyelmét.

Forrás: ÖKK

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek