4 évnél régebbi cikk

5 youtuber, akik miatt érdemes kilátogatni az első fehérvári videós napra
Fehérvár Médiacentrum fotója5 youtuber, akik miatt érdemes kilátogatni az első fehérvári videós napra

Augusztus utolsó hetében zavarják le a Bye Summer!-t Székesfehérváron, amely során előbb a Neoton Família robbantja fel a Zichy-színpadot, majd lebonyolítják az első fehérvári videós napot, ahol a hazai youtuberek krémje teszi tiszteletét, hogy jobban megismerhessétek munkásságukat. Hogy kedvet kapjatok a közönségtalálkozóhoz, bemutatunk nektek néhány tartalomszolgáltatót az igencsak impozáns felhozatalból.

Lassan vége a nyárnak, tavaly óta pedig tudjuk, hogy ha a három hónapos végtelen szórakozást a Helló, nyár! nyitja meg, akkor az utolsó napokban a Bye Summer!-en bulizhatunk még egy hatalmasat, mielőtt a hatalmába kerítene minket az igencsak szürke ősz, vele együtt pedig a sulikezdéssel csábító szeptember.

A tavalyi Punnany Massif és Cloud 9+ koncertek igencsak nagyot szóltak, így idén eggyel növelik a tétet a szervezők: előbb augusztus 29-én, csütörtökön városunkba látogat a legendás státuszban díszelgő Neoton Família Sztárjai (kedvcsináló összeállításunkat a koncerthez itt találjátok), akiknek ismerős nótáikra a kicsik és a nagyok is garantáltan megrázzák magukat. Majd hogy ne legyen túl gyorsan vége az őrületnek, augusztus 31-én, szombaton levezénylik az első fehérvári videós napot, ahol a legkedveltebb hazai youtuberek teszik tiszteletüket, így a székesfehérvári fiatalok közelebbről is megismerhetik kedvenc tartalomgyártóik mindennapjait.

Hogy kedvet kapjatok a youtuber-találkozóhoz, bemutatunk nektek néhány videóst, akik csatornáikkal megbolygatták az állóvizet:

Nessaj

Ha gaming videózásról van szó, akkor sokaknak nem feltétlenül Nessaj neve ugorhat be elsőként, ám ez nem jelenti azt, hogy kezdőről lenne szó, ugyanis a youtuber 2012 óta folyamatosan töltögeti fel főként videójátékokról szóló tartalmait (azért akadnak focis videók is), amely olyannyira bejött a népeknek, hogy mára több mint ötszázezres követőtábort sikerült összeverbuválnia. Elmondása szerint eleinte saját szórakoztatására készített anyagokat, majd 2016-ban elhatározta, hogy kicsit komolyabb vizekre evezve rendszeresen és közönségével kommunikálva gyártja tartalmait.

Radics Peti

A száját kitakaró kendőiről ismert Radics Peti az egyik kedvenc videósom, bár fogalmam sincs, hogyan találtam rá a YouTube-on. Sanszos, hogy valamelyik népszerű moziról készült szinkronparódiája után, mert hogy a fiatalember főként humoros oldalát megcsillogtatva szórakoztatja a nagyérdeműt. Kezdetben csak is kizárólag paródiákban utazott, ám az évek során egyre több mindenbe vágja bele a fejszéjét: voltak itt a közösségi médiák felhasználóit kifigurázó videók (a Facebook idiótákból film is készült), sajátos játéktesztek (persze valamelyik általa megalkotott karakter szemszögéből), komolyabb hangvételű monológok és zenével kapcsolatos anyagok is. Ha garantált nevetésre vágytok, akkor Radics Peti csatornájánál keresve sem találhattok jobbat. Közel hétszázezer feliratkozó igazolja hírnevét.

Apple Pie

És hogy Fehérvár se maradjon ki a közönségtalálkozóból - persze azon túl városunk adja a helyszínt -, találkozhattok a sokaknak ismerős Ritter Joe-val is, aki a tech-ben utazó Apple Pie-csatornán látja el hasznos infókkal követőit. Joe 2016-ban indította a csatornát, amelynek fókuszában a csatorna nevéhez híven az Apple termékek állnak. A legújabb telefonokról szóló teszteken, illetve bemutatókon kívül számtalan hasznos tippet és trükköt tartalmazó videót is találhatunk a csatornán, amelyekben praktikus tanácsokkal látja el a Apple tulajdonosokat. A székesfehérvári fiatal könnyen emészthető stílusának köszönhetően akár néhány perc alatt igazi Apple-szakértővé válhatnak a nézők, így egyáltalán nem csoda, hogy csatornája óriási népszerűségnek örvend az a fiatalok körében.

FreestyleFoci

Bevállalom, hogy a labdarúgás az egyik - ha nem a - legnépszerűbb sportág a világon, amelyet emberek millió űznek, és minimum tízszer annyian néznek. Így hát ki ne lesne rá olyan csatornára, amelynek köszönhetően nem csak szimplán képben lehettek a foci világának eseményeivel, hanem a sportszerető fiatalok segítségével mindenféle spéci trükköt is megtanulhattok: a csatornán többek között találkozhattok vlogokkal, kihívásokkal, cipő- és labdatesztekkel, kérdezz-felelekekkel és számos egyéb olyan felvétellel, amely közelebb hozhatja a nézőket a futballhoz. A fehérvári videós napon garantáltan elcsíphettek egy-két fogást tőlük.

CultureGeeks

Bár ezidáig nem hallottam a CultureGeeks nevezetű csatornától, átpörgetve legfrissebb videókat azt kell mondjam, hogy igencsak igényes tartalmakkal látják el követőiket. Bemutatkozásokat böngészve megtudtam, hogy heti rendszerességgel készítenek (mert ketten vannak: Erzsi és Bence - harmadik tagként Andris is a csatorna részese volt, ám nemrég kilépett a csapatból) szórakoztató, érdekes, ismeretterjesztő, humoros vagy éppen abszolút őrült videókat. A CultureGeeks fő témáját online rendelt termékek tesztelése, interneten talált kreatív ötletek kipróbálása valamint külföldi úti filmek szórakoztató és informatív bemutatása adja, ezen felül nyitottak bármilyen geek témára, a technológiától egészen a rajzfilmekig. Egy szóval: menő!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek