4 évnél régebbi cikk

Jótékonysági gálát rendeznek a fehérvári Orosz Gináért
Jótékonysági gálát rendeznek a fehérvári Orosz Gináért

Fényes karrierjének kapujában tört derékba Orosz Gina álma. A 19 éves lány egy súlyos baleset következtében kénytelen volt a táncos cipőt kerekesszékre cserélni, szüleivel, és testvéreivel nehéz helyzetbe kerültek. A városban összefogás indult a család megsegítésére.

Még februárban kényszerült tolószékbe az a fiatal lány, aki egy baleset következtében az autóból kirepülve súlyos csigolyatörést szenvedett. Az orvosok a mai napig nem tudják megállapítani, hogy vajon Gina újra lábra áll-e még valaha. De az Orosz család nem adja fel. Azóta a lány egy budapesti rehabilitációs intézményben terápián esett át, majd hazaköltözött szerelmével, egy szintén kerekesszékes fiúval.

Gina szeretne precedensként szolgálni minden fiatal számára. „Szeretném, ha megtudnák, hogy esetleg gyorsan menni az nem mindenféleképpen jó dolog, mert bármikor kisülhet bármilyen baleset, és hogyha más idekerül, neki sem lesz valami jó érzés. 200-zal menni az nem menőség, inkább az, hogyha normálisan tud vezetni a sofőr, és nem ennyire elmenni.”

A család nehéz helyzetbe került. Kilencedik emeleti panel lakásukban nehezen közlekedik a két tolószékes fiatal, de Ginának két kis testvére is van, a nagymama és még egy házi kedvenc is a lakásban él. Azt mondják, egy akadálymentesített házra lenne szükség, ahol mindenki kényelmesen elfér, és a tisztálkodás, önálló élet elérhetőbb lenne a mozgássérült pár számára.

Azért, hogy a család helyzete javulhasson, a lány korábbi edzője, tanára, Lővei Márta gyűjtésbe kezdett és egy gálaestet szervezett. Az esemény szeptember 22-én lesz a Szárazréti Közösségi Házban, táncbemutatókkal és Vastag Csaba koncerttel. 

A 16 órakor kezdődő rendezvényen való részvétellel és a helyszínen megadott számlaszámra történő utalással bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy jobb körülmények között élhessen az Orosz család. A segítség pedig Ginát megerősítheti abban, hogy nem kell lemondania az álmáról, és egyszer még színpadon állhat majd a reflektorfényben.

 szerkesztő: Kovács V. Orsolya

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek