4 évnél régebbi cikk

A székesfehérvári Felsővárosi Óvodáért futhatunk a hétvégén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Felsővárosi Óvoda
A székesfehérvári Felsővárosi Óvodáért futhatunk a hétvégén

Egészség, sport és jótékonyság. Szeptember 29-én, vasárnap a Felsővárosi Óvoda Alapítványát segíthetik azok, akik a Szedd a lábad az oviért jótékonysági futáson részt vesznek.

A Bregyóba várják szeptember 29-én, vasárnap azokat a lelkes sportbarátokat, akik szívesen összekötnék futásukat a jótékonysággal: a Szedd a lábad az oviért akcióban ugyanis a Felsővárosi Óvoda alapítványát támogathatják az indulók. A program 15 órakor az Ovi futam 600 méteres távjával indul majd, de lesz suli futam, illetve három és öt kilométeres táv is. Az az óvoda/iskola pedig, ahonnan a legtöbb gyermeket nevezik, ajándékban részesül.

"Elég sok futóversenyen fordultam meg az elmúlt négy évben, és ezek közül számos olyan esemény volt, ami charity futás volt egy jótékony cél érdekében. Az év elején megragadt a szemem a könyvtárban Snow Andrea: Több, mint futó című könyvén, amely a jótékonysági futásról is sokat elárul. Ekkor pattant ki a fejemből, hogy az óvoda alapítványa is rendezhetne egy jótékonysági futást, ahol a futók a megtett kilométereikkel segítenék az óvodásokat. Kati nénihez (Kovács Jánosné, a Felsővárosi Óvoda korábbi vezetője – szerk.) fordultam az ötlettel, akitől megkaptam a támogatást" – mesélte az indulásról M. Fekete Marcsi, a Szedd a lábad az oviért jótékonysági futás szervezője, aki maga is korábbi Felsővárosi ovis volt, most pedig két kislánya is ebbe az intézménybe jár.

A jótékonysági futásra a helyszínen lehet majd nevezi, rajtszámátvétel és helyszíni nevezés szeptember 29-én, vasárnap 14.20 és 14.55 között lehetséges. A jótékonysági futásról további információ a  Felsővárosi Óvoda honlapján, illetve Facebook-oldalán is olvasható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek