4 évnél régebbi cikk

Fehérvár is látványos képekkel vette ki a részét a Tetris Challenge-ből
Fehérvár is látványos képekkel vette ki a részét a Tetris Challenge-ből

Még mindig hódít a Tetris Challenge, mi meg odáig és vissza vagyunk a bámulatosan megkoreografált, apró darabokból álló képektől. Persze ahogy a világ számos pontjára, úgy Székesfehérvárra is betette a lábát az őrület, így összeszedtük, milyen fotókat készítettek a kihívás résztvevői városunkban.

Biztosan nektek is feltűnt, hogy olyan képek árasztották el az internetet, amelyeken különböző szakmákban dolgozó, vállalkozó kedvű egyedek madártávlatból mutatták meg, hogy mi is található a menetfelszerelésükben. Röviden összefoglalva ez a Tetris Challenge.

A kihívás kirobbanása óta pedig számos olyan alkotást láthattunk, amely után nem győztük kordában tartani az állunkat. Egészen zseniális, ahogy apró darabokra bontva láthatjuk akár a környezetünkben élők és tevékenykedők munkáját, miközben azon agyalunk, hogyan is képesek ennyi mütyürke között eligazodni. 

Jó, jó, de honnan jött ez az egész őrület?

Első körben egy Andrew Kromelow nevű gondnok mutatta meg magát még 1987-ben, vagyis inkább azt, hogyan is néz ki a szerszámosládája tartalma, ha mindent szépen, egymás mellé pakol, úgy, hogy az összkép tökéletesen mutasson egy fényképen. Miután elkészült, annyira megtetszett neki a végtermék, hogy nevet is adott neki: így született meg a knolling.

A következő produkcióhoz már csak egy évet kell visszamennünk az időben, amikor is 2018 novemberében új-zélandi rendőrautó tartalmát lehetett hasonló módon, mint a szerszámosládát, szintén darabokban megfigyelni, ám akkor már a #flatlay került a név mellé.

Ez már elkezdte piszkálni az emberek fantáziáját, ám kihívás akkor lett belőle, miután 2019. szeptember 1-én a zürichi járőrök szintén közszemlére tették járgányuk tartalmát (természetesen magukat is beleértve), majd megörökítették a pillanatot, és megjelölték, kiket hívnak ki, hogy csinálják utánuk a remekbe szabott mutatványt. 

A kép több mint négyezer-hétszáz reakciót és ezer megosztást kapott, azóta pedig a világ minden pontjáról érkeznek látványosabbnál-látványosabb Tetris Challenge-alkotások. Ez mondjuk egészen betegre sikeredett:

Bármennyire is lázban tartja az egész világot, a Tetris Challenge olyan lassan csordogált végig Székesfehérváron, hogy szinte észre sem vettük. Pedig, pedig. Nem egy és nem is két alkotás készült, konkrétan nem győztem kapkodni a fejem, annyi tökéletesen összetákolt fotót töltöttek fel a fehérváriak.

Sőt, ha minden igaz, akkor Székesfehérvár másodikként csatlakozott a magyarországi kihíváshoz, ugyanis miután a Készenléti Rendőrség útjára indította a helyi megmérettetést, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte meg kihívottként.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

A nemzetközi porondon már egy ideje hódít az az új kihívás mentősök, tűzoltók és rendőrök körében, ami Magyaroszágon a Készenléti Rendőrség által készített fotóval most indul hivatalosan útjára. A képen egy bevetési és dokumentációs feladatok ellátására alkalmas eszközökkel felszerelt járőrautó látható. A kihívás nem is lehet teljes kihívott nélkül: a mi választásunk a Fejér megyei Autópálya Alosztályra esett. Hajrá, FMRFK, izgatottan várjuk, mit rejtenek a Ti járműveitek. #challange #tetrischallenge #policecars #missioncompleted #whatismycar #készenlétirendőrség #rendőrség #police #hivatás

Magyar Rendőrség (@police_hu) által megosztott bejegyzés,

Aztán rövidesen érkezett is a válasz:

Majd egyre több fehérvári szállt be a buliba:

Vörösmarty Mihály Könyvtár

Cadaveres

Nyerges Méhészet

Koi Mánia

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

#koimania #koi #koifish #koifishpond #tetrischallenge #szekesfehervar

Koi Mánia (@koimania_szekesfehervar) által megosztott bejegyzés,

Felsővárosi Általános Iskola

Sohonyai Edit és diákjai

SZFSZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola

(Forrás: marketingmorzsak.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek