4 évnél régebbi cikk

Szívmelengető műsorral várták a látogatókat a Tüzér utcai gyermekotthon nyílt napján
Szívmelengető műsorral várták a látogatókat a Tüzér utcai gyermekotthon nyílt napján

A nevelési szakemberek, leendő nevelőszülők, és persze a gyermekek is mozgalmas, élménydús héten vannak túl: a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok programsorozatát a Tüzér utcai gyermekotthonban tartott nyílt nap zárta.

A gyerekeknek bemutatott kiállítást is megnézték azok, akik a közeljövőben nevelőszülővé szeretnének válni. A vendégek a nyílt napon bejárták az otthont, a hatvan órás oktató program részeként betekintést nyerhettek az állami gondozottak mindennapjaiba.

Az immár több, mint tíz éves rendezvénysorozat során a nevelőszülői hálózat fejlesztése mellett persze a fiatalság sem maradt ki a programokból - a héten például különleges előadásokkal készültek a fiatalok: "A gyerekek nagyon szívmelengető kulturális műsorral köszöntötték a támogatóikat – az intézményünk négyszázhatvan támogatót tudhat maga mellett. A fiatalok sajátos tánccal, dallal, verssel, mesével, és légtornász bemutatóval köszöntötték a vendégeket. Nagyon megható és szép jelenetek is voltak, amelyre a gyerekek nagyon készültek" - tette hozzá Deresné Tanárki Mária a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője.

A hét nem csak kellemes időtöltést és szórakozást jelentett, ugyanis a központban dolgozók, nevelők is továbbképzést kaptak, a nyílt napon pedig bárki megszemlélhette a gyermekotthont.

A nyílt napról a Fehérvár Televízió készített bővebben anyagot:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek