Partly cloudy9 °C
2019. december 15. vasárnap Valér
Menü

Taroltak a Sárosdi Kempo SE harcosai a TEK Gálán

A Sárosdi Kempo SE két kiváló harcosa, Koncz Viktória és Szakács Sándor is győzedelmeskedett a hetedik TEK Budo és Küzdősport Gálán. Viki kemény menetekben, Gi földharcban és Combat Grapplinban is első helyezést ért el, NoGi földharcban pedig második lett. Sándor K1-ben a döntőig verekedte magát, majd egy nagyon kemény küzdelemben megszerezte az aranyérmet.

Mintegy négyszáz versenyző mérettette meg magát – különböző szabályrendszerekben – az immár hetedik alkalommal megrendezett TEK Budo és Küzdősport Gálán. A rendkívüli népszerűségnek örvendő programra – a tavalyihoz hasonlóan – idén is három versenyszámban lehetett indulni. (A Gi Grappling pontszerző volt.) A versenyen a belügyi és a rendvédelmi szervek dolgozói vehettek részt – köztük a Sárosdi Kempo SE ide sorolható tagjai is, akik már évek óta megmérettetik magukat ehelyütt.

A selejtezők a BOK Csarnokban voltak (napközben), a legjobbak pedig este mutathatták be tudásukat telt ház előtt. Idén a Sárosdi Kempo SE részéről Koncz Viktória Mester és Szakács Sándor harcolt egyesületük színeiben.

Gyöngyösi Károly r.ezredes, Szakács Sándor, Kordás István, Koncz Viktória (Fotó: Kordás István)
Gyöngyösi Károly r.ezredes, Szakács Sándor, Kordás István, Koncz Viktória (Fotó: Kordás István)

A Sárosdi Kempo SE edzései 2003 óta folynak, és Viki Mester gyakorlatilag kislányként az elejétől kezdve halad velünk az úton.” – mesélte Kordás István, a csapat edzője – „Mostanra 3. danos kempo Mesterként vezeti a nagylóki edzéseket. Sanyi hat éve tagja az egyesületünknek, és számos versenyen bizonyította be eddig is, hogy milyen kiváló harcos. Mivel mind a ketten Budapesten dolgoznak, így a versenyre való felkészülés alatt hétköznapokon ott tudták a kötelékben megoldani az edzéseiket, amelyben egész idő alatt szakmailag és lelkileg támogattuk őket. Ezen kívül hétvégenként a mi edzéseinken is részt vettek. A Gálára nagyon sokat készültek, igyekeztek kihozni magukból a maximumot. Nehézséget okozott ugyan, hogy Sanyi a verseny előtt két héttel lebetegedett, így akkor kénytelenek voltunk mérsékelten folytatni a tréningeket. Ez sokat kivett belőle, de szív és az akarat segített a céljai elérésében.”

Viki és Sanyi végül nagyon komoly mérkőzéseken tudták elhozni a legszebb érmeket erről a rendkívül magas színvonalú versenyről: Viki Gi földharcban és Combat Grapplinban is első helyezést ért el, NoGi földharcban pedig második lett. Sanyi K1 szabályrendszerben érdemelte ki az aranyat. 

Sajnos június utolsó napjaiban egy edzésen eltört a jobb kézfejemben egy csont, így a júliusi és augusztusi hónapot pihenéssel kellett töltenem, ezért a Gálára csak szeptember elején tudtam megkezdeni a felkészülést.” – emlékezett vissza Sanyi – „Munka mellett nem mindig volt időm eljárni a Sárosdi Kempo SE edzéseire, viszont hétvégente Koncz Gábor és Kordás István mestereim szakítottak időt a felkészítésemre. A hétköznapjaimban saját edzéseket folytattam, illetve néhány kollégámmal együtt tudtunk készülni.”

Szakács Sándor  K1 szabályrendszerben érdemelte ki az aranyat (Fotó: Kordás István)
Szakács Sándor  K1 szabályrendszerben érdemelte ki az aranyat (Fotó: Kordás István)

A fiatalember felkészülését nehezítette továbbá a Gála előtti megbetegedése is, így nem volt 100%- os fizikai állapotban a nagy napon. A Gálát -75 kg súlycsoportban, három győztes mérkőzéssel sikerült megnyernie.

Úgy gondolom, sikerült érvényesíteni az akaratomat a mérkőzéseken. Nem kapkodtam, higgadtan tudtam a szorítóban hozni az edzőimmel megbeszélteket. Amiben fejlődni szeretnék, az mindenképpen az lenne, hogy több kombinációval tudjak dolgozni, kevesebb kombinációk közti szünettel.”

A sportember egyébként 6-7 évvel ezelőtt ismerkedett meg a Zen Bu Kan Kempo-val, ami teljesen magával ragadta. (Korábban a labdarúgás szerelmese volt.) Azóta több magyar bajnokságon győzedelmeskedett különböző kategóriákban. Idén harmadszorra indult el a TEK rendezvényén. Az első versenyén harmadik lett, tavaly második, idén pedig végre a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Ha minden jól megy, akkor a közeljövőben szeretném magam kipróbálni MMA szabályrendszerű küzdelemben, illetve a jövő évi TEK Gálán ismét szeretnék minél jobb teljesítménnyel szerepelni.” – mondta.

Koncz Viktória két aranyat és egy ezüstöt hozott haza a versenyről (Fotó: Kordás István)
Koncz Viktória két aranyat és egy ezüstöt hozott haza a versenyről (Fotó: Kordás István)

 „Az idei Gálára a köteléken belül készültem. A hét minden napján volt edzésem, mind erőnléti, mind küzdelmi.” – mesélte Koncz Viktória – „Szerencsére a munkahelyemen is kaptam lehetőséget, edzőtáborokkal biztosították a lehető legjobb körülményeket ahhoz, hogy megfelelő felkészültséggel érkezzek a versenyre. Nagyon örültem a két első helyezésemnek Gi Grappling, illetve Combat Grappling versenyszámban, és az ezüstnek is NoGi grappling kategóriában. Manapság már úgy érzem, hogy versenyeztem annyit, hogy nem feltétlenül az motivál, hogy milyen érem kerül a nyakamba. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem az aranyért megyek, mivel a felkészülést az koronázza meg igazán. Viszont sokkal boldogabbá tud már tenni, ha egy adott technikát véghez tudok vinni egy-egy küzdelem során. Azt hiszem, mentálisan talán az egyik legnehezebb gálán vettem most részt, de sikerült összeszedni magamat. A tatami az egyetlen hely, ahol tényleg csakis én vagyok, minden gondolat, öröm, probléma nélkül. A feladat adott, azt kell megoldani minden sallang nélkül."

Viki jelen pillanatban még nem tűzött ki újabb célt maga elé verseny tekintetében decemberre, így most pár hétig pihenni fog. Most már csak a tanítványaiért kell izgulnia, akik év végén a Kempo Világbajnokságon mérettetik meg magukat.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Megfeleltek a fogyasztóvédelmi vizsgán a likőrök
  Megfeleltek a fogyasztóvédelmi vizsgán a likőrök
 • Online pályakövetési rendszerrel segíti a pályaválasztást az ITM
  Online pályakövetési rendszerrel segíti a pályaválasztást az ITM
 • Hatalmas tűz ütött ki Moszkva külvárosában
  Hatalmas tűz ütött ki Moszkva külvárosában
 • Civilnek látszó, de fedélzeti kamerával ellátott autókból ellenőrzik a rendőrök a közlekedőket
  Civilnek látszó, de fedélzeti kamerával ellátott autókból ellenőrzik a rendőrök a közlekedőket
 • Holnap lép életbe az új vasúti menetrend
  Holnap lép életbe az új vasúti menetrend
 • Ezekre kerestünk rá legtöbbször a neten 2019-ben
  Ezekre kerestünk rá legtöbbször a neten 2019-ben
 • Lakóház gyulladt ki Kulcson
  Lakóház gyulladt ki Kulcson
 • Megnyílt a Karácsonyfák Utcája a fehérvári Skanzenben
  Megnyílt a Karácsonyfák Utcája a fehérvári Skanzenben

Eseménynaptár

 • Halálos áldozatokat követel a Francia Riviérán tomboló vihar
  Halálos áldozatokat követel a Francia Riviérán tomboló vihar
 • Átalakul a társadalombiztosítás
  Átalakul a társadalombiztosítás
 • Méltányos és vámmentes kereskedelemben bízik az EU a brexit után
  Méltányos és vámmentes kereskedelemben bízik az EU a brexit után
 • Fehérvári advent fényei megtekinthető a polgármesteri irodából
  Fehérvári advent fényei megtekinthető a polgármesteri irodából
 • Több rendőr lesz advent idején Székesfehérváron
  Több rendőr lesz advent idején Székesfehérváron
 • Bartos György József az idei Érdy János Emlékérmes
  Bartos György József az idei Érdy János Emlékérmes
 • December 22-ig látogatható a Betlehemi Szép Csillag kiállítás
  December 22-ig látogatható a Betlehemi Szép Csillag kiállítás
 • A nyugdíjasok karácsonyát tartották meg az ARÉV Sportcsarnokban
  A nyugdíjasok karácsonyát tartották meg az ARÉV Sportcsarnokban
 • A délelőtt második felétől csapadék már nem valószínű
  A délelőtt második felétől csapadék már nem valószínű
 • A Kárpát-medence turisztikai érdekességeit bemutató weboldalt indítottak
  A Kárpát-medence turisztikai érdekességeit bemutató weboldalt indítottak
 • Pinke Lilla a kempo VB legeredményesebb versenyzője
  Pinke Lilla a kempo VB legeredményesebb versenyzője
 • Ma még várja az adományokat a Szeretetházikó
  Ma még várja az adományokat a Szeretetházikó
 • A Fehérvári Programszervező Kft. jövő évi üzleti tervéről vitáztak a képviselők
  A Fehérvári Programszervező Kft. jövő évi üzleti tervéről vitáztak a képviselők