Fair1 °C
2021. január 15. péntek Lóránt
Menü
Házhozszállítás

Már lehet síelni Eplényben és a Normafánál

Már lehet síelni Eplényben és a Normafánál
Az eplényi sípálya félméteres hóval várja a síelőket (Fotó: Facebook/Intersport Síaréna Eplény)

Két helyen is lehet már síelni alig egyórás autóútra Székesfehérvártól. Eplényben félméteres hó, a Normafánál szűz hó és lángos várja a síelőket. A többi nagyobb magyar sípálya a hónap közepén vagy végén nyithat.

Megnyitott az eplényi síaréna csütörtökön - közölte a síközpont marketingvezetője az MTI-vel. László Márk elmondta: csütörtöktől használható az A1-es sípálya és a T1-es tanulópálya, valamint üzemel a négyüléses felvonó is. Hozzátette: a hideg idő beköszöntével november 30-án kezdték meg a hógyártást. Negyvenkilenc hóágyúval azóta mintegy tízezer köbméter havat gyártottak, így 50 centiméteres átlagos hómennyiséggel indítják a szezont.

Az Infostart részletes síkörképéből az is kiderül, hogy 50 centi az átlagos hóvastagság a működő eplényi pályákon. A lap információi szerint tavaly 93 napot voltak nyitva, és abban reménykednek, hogy idén legalább ilyen hosszú lesz a szezon. Fejlesztettek is Eplényben: újratáblázták a pályarendszert, figyelmeztetve a síelőket, hogy hol keresztezi a pályát felvonó, hol válik keményebbé egy pályaszakasz, illetve hol milyen meredekségű. Az árakon csak minimálisan emeltek tavaly óta.

A portál röviden beszámol még több magyar sípálya jelenlegi állapotáról. A cikkből ezek alapján kiderül, hogy

  • a Normafánál előre nyomott sífutópálya még nincs, ezért kevés a sífutó is, cserébe sokan hógolyóznak és van frissen sült lángos is a pályától nem messze;
  • Kékestető december végén nyithat, egyelőre hópótló gépek hízlalják a 10 centi természetes havat;
  • Mátraszentiván a hónap közepén nyithat a leghosszabb sípályával és a négyüléses panorámalifttel, valamint négy új hóágyúval.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár