Fair24 °C
2020. július 8. szerda Ellák
Menü

A személyes használatú cégautókra is érvényes a kedvezményes parkolási bérlet Fehérváron

A személyes használatú cégautókra is érvényes a kedvezményes parkolási bérlet Fehérváron
A személyes használatú cégautókra is váltható kedvezményes parkolási bérlet Székesfehérváron (Fotó: Bácskai Gergely)

Lakossági kérésre módosította a parkolási rendeletet a közgyűlés pénteken.

Egyhangú döntéssel fogadta el a közgyűlés azt a rendeletmódosítást, amivel egy jelentős parkolási problémának "húzta ki a méregfogát": a saját autóval nem rendelkező, de munkájuk miatt cégautót használóknak ugyanis a 200 000 forintos éves bérleti díjat kellett fizetniük az 5000 forintos kedvezményes árral szemben akkor is, ha magánhasználat miatt parkoltak az otthonuk közelében. (A parkolási bérletek ára és a parkolási övezetek itt nézhetőek meg)

A parkolási rendelet pénteki módosítása értelmében mostantól ők is kedvezményes lakossági parkolóbérletet vásárolhatnak ők is, amennyiben a céges autót magánhasználatra biztosította munkaadójuk.

A rendelet szerint lakcímenként csak egy ilyen típusú bérlet igényelhető, és csak abban az esetben, ha más jogcímen még nem adtak ki parkolási engedélyt arra a címre.

Az igényléshez szükséges nyomtatvány a varosgondnoksag.hu oldaláról tölthető le, amelyet a személyautót adó vállalkozásnak kell ellenjegyeznie. Jövő héttől már ennek megfelelően, kedvezményesen  vehetnek bérletet az érintettek, és a kedvező ár érvényes lesz a korábban, január 2-25. között megvásároltakra is. A Városgondnokság parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán lehet kiváltani a kedvezményes bérletet, és visszaigényelni a január 25-e előtt vásárolt bérletek árát.

A Városgondnokság parkolási ügyfélszolgálata január 31-ig meghosszabbított nyitva tartással, minden hétköznap este hat óráig várja az ügyfeleket a Szent Vendel utca 17/a szám alatt!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár