Cloudy2 °C
2020. november 30. hétfő András, Andor
Menü
Házhozszállítás
18
Felnőtt tartalom
Elmúltál már 18 éves?
Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!
Igen
Nem

Első fokon 18 évre ítélték a sárkeresztúri kettős csecsemőgyilkos nőt

Első fokon 18 évre ítélték a sárkeresztúri kettős csecsemőgyilkos nőt
A sárkeresztúri csecsemőgyilkos tárgyalása 2020. február 20-án (Fotó: Körtvélyes Tivadar/Fehérvár TV)

Előbb 2017-ben, majd két évvel később is megölte újszülött gyerekét egy sárkeresztúri nő. A kétszeres csecsemőgyilkos anyát az elsőfokú tárgyaláson 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság. Az ügyész és a védelem is fellebbezett a döntés ellen.

Még 2016-ban esett teherbe barátjától egy sárkeresztúri nő, aki később azt hazudta a férfinak, hogy spontán elvetélt. Valójában azonban kihordta a babát, és 2017-ben egy májusi reggelen vajúdni kezdett a férfi és a családja lakásában. Amikor egyedül maradt, a vécén ülve egy egészséges kislányt hozott világra, majd a térdzokniját a gyerek nyaka köré tekerte és megfojtotta a csecsemőt. A holttestet egy szemeteszsákba tette a méhlepénnyel együtt, a csomagot pedig a szeméttárolóba dobta. A csecsemőgyilkos nő ezután feltakarított maga után, lezuhanyzott, átöltözött, másnap pedig hazament. 

2018 nyarán ismét teherbe esett, ekkor már egy másik férfitól, de ezúttal már senkinek nem árulta el, hogy gyereket vár. Ebben az esetben a szülés 2019. március 15-ről 16-ra virradó éjszaka indult meg. A nő éppen a barátja nevelőapjának zichyújfalui házában tartózkodott, majd a vajúdás kezdetén a melléképületbe vonult, ahol ismét egy egészséges kislányt szült. Másik gyerekét egy műanyagcsővel fojtotta meg, de ezúttal a holttestet nem tüntette el, egyszerűen az épületben hagyta, majd rosszullétre hivatkozva megkérte a barátját, hogy vigye haza. 

A most 24 éves kettős csecsemőgyilkos anya a 2020. február 20-i elsőfokú tárgyaláson a bűnösségét beismerte, és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A Székesfehérvári Törvényszék ítéletében a vádlottat több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés büntette miatt 18 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért nyújtott be fellebbezést.

A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta, írja a Székesfehérvári Törvényszék az ítélethirdetésben.

A Fehérvár Televízió ott járt a tárgyaláson:

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Enyhítik a koronavírus-terjedése elleni intézkedéseket Csehországban
  Enyhítik a koronavírus-terjedése elleni intézkedéseket Csehországban
 • 10 millió dollárt adományozunk a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány washingtoni múzeumának
  10 millió dollárt adományozunk a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány washingtoni múzeumának
 • A rendőrség szigorúan ellenőrzi a maszkviselés és a kijárási tilalom betartását
  A rendőrség szigorúan ellenőrzi a maszkviselés és a kijárási tilalom betartását
 • Világszerte már több mint 62 milló ember fertőződött meg koronavírussal
  Világszerte már több mint 62 milló ember fertőződött meg koronavírussal