4 évnél régebbi cikk

Megérkezett a 100 000 maszk Fehérvárra, egy héten belül minden fehérvári háztartás megkapja
Megérkezett a 100 000 maszk Fehérvárra, egy héten belül minden fehérvári háztartás megkapja

A korábban megrendelt 100.000 maszk megérkezett - tájékoztatott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Facebook-oldalán.

"A járvány elleni felelős védekezést segítve egy héten belül – egy tájékoztató levéllel együtt – minden fehérvári háztartásba két darab maszkot juttatunk el" - tájékoztatott dr. Cser-Palkovics András közleményében. Kiemelte, a maszkok csomagolása egy nagy belső légterű, a város által fertőtlenített helyiségben, a stadionban történik.

A csomagolást csütörtökön kezdik a Hivatal és a városi intézmények munkatársai, és ugyancsak csütörtöktől kezdődően a városrészek önkormányzati képviselői, körzetfelelősei és önkéntesek közreműködésével, borítékban juttatják el mindenkinek, a postaládába bedobva.

A szerdai közleményben több, újabb fontos változásról, hírről is tájékoztatott a polgármester, többek között arról, hogy

a házi gyermekorvosi rendelések beosztása megváltozott.

A 65 év feletti házi gyermekorvosok a saját rendelési idejükben telefonon elérhetőek, így tudnak e-receptet felírni, tanácsot adni, és szükség esetén a beteg gyerekeket továbbirányítani. A betegek minden esetben először a saját gyermekorvosukat hívják telefonon. Ők tudnak tájékoztatást adni arról is, hogy helyettesüket melyik rendelőben kereshetik fel a betegek.

Kiemelte azt is, hogy továbbra sincs információ arról, hogy lenne a fertőzéssel érintett székesfehérvári, ugyanakkor arra felhívta a figyelmet, hogy az országos tisztifőorvos már napokkal ezelőtt arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy az ország minden területén – így sajnos bizonyára Fehérváron is – jelen van a vírus.

25 személy van hatósági házi karanténra kötelezve Székesfehérváron, már 267 fő jelentkezett önkéntesnek - a jelentkezéseket továbbra is várják az onkentes@szekesfehervar.hu címen -  és az önkormányzat adományszámláján 47.400.000 forint van.

A tájékoztató további pontjai a Facebook-posztban olvashatók:

Borítókép: facebook.com/cserpalkovicsandras
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek