3 évnél régebbi cikk

Az írás a fegyverem!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Az írás a fegyverem!

Óracsörgés előtt kipattantak a szemeim, de nem a megszokott rutin következett azon a reggelen. A félhomályban ültem a kanapé szélén és gondolkoztam. Idegenkedtem a helyzettől, hogy ma nem az irodában írom a híreket. Nem nyüzsög a szerkesztőség, nem sűrűn forog most a kamera. Valami megváltozott.

Csend van a lelkemben és talán az olvasókéban is. Riporterként nehéz itthonról ténykedni, most mégis hazaszólított egy közös érdek. Önökért, magunk miatt. Felváltva, itthonról segítjük egymás munkáját a Fehérvár Médiacentrumnál. Marad a laptop és a nappali. De sokszor itt kelnek életre a legklasszabb írások!

Ezért buzdítok mindenkit írásra, a gondolatok papírra vetésére a kialakult helyzetben! Nekem segít, ha kiírom magamból az érzéseimet – ez a fegyverem a harcban. Bár barokkos túlzás párhuzamot vonni egy világklasszis történet és az én történetem között, sosem tudhatjuk, melyik reggelen kel életre a kanapén megírt sztori. J. K. Rowling első regénye is nagy sikert aratott. Az írónő Edinburgh kávézóiban írta meg a világ egyik legismertebb regényét, Harry Potter kalandjait, miközben végig mellette volt kisgyermeke. A miénk miért ne lehetne sikersztori?

Bár lehet, hogy nem fordítják le az írásunkat hetvennégy nyelvre, mint azt az övével tették, mégis van valami közös a fikciós mű megírásában és abban, amit az olvasó a kezében tart: a család. Ahogy Rowling akkor, úgy most én is a családban kutatom a történetemet. Bár most csak virtuálisan, de belőlük töltekezem. Így próbálom elhessegetni a lelkemet marcangoló kételyeket. A család az, ami közös a mi történetünkben. Mindannyiunk történetében.

Az én imám a családom. És a te imád micsoda?
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek