3 évnél régebbi cikk

Újraindult a koronavírus miatt leállított nyelvvizsgarendszer
Újraindult a koronavírus miatt leállított nyelvvizsgarendszer

A koronavírus miatt leállított nyelvvizsgarendszer online számonkérés formájában, négy vizsgaközpontban indult újra, amely során 28 nyelvből szerezhetnek bizonyítványt az érdeklődők - hangzott el hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal (OH) felsőoktatási elnökhelyettese azt nyilatkozta, hogy a négy vizsgaközpont online vizsgáztatásra való jogosultságáról soron kívül, nyolc nap alatt döntött az OH.

"Az akkreditációhoz a nyelvvizsgaközpontoknak folyamatleírást kellett adniuk a vizsgáról, emellett számos, a biztonságos online vizsgáztatáshoz szükséges szempontnak kellett megfelelniük" - fűzte hozzá.

Az Oktatási Hivatal (OH) felsőoktatási elnökhelyettese hangsúlyozta: az online vizsgáztatást lehetővé tevő rendelet csak a veszélyhelyzet idejére szól és azért volt szükséges, mert a felsőoktatásba való bejutásnál fontosak a nyelvvizsgák által szerezhető többletpontok. Varga Renáta azt ajánlja, hogy akik tervezték a nyelvvizsga letételét, éljenek az online számonkérés lehetőségével.

Az akkreditált nyelvvizsgaközpontokról és az elérhető nyelvek listájáról az Oktatási Hivatal honlapján olvashattok.

A 101/2020 (IV.10.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdése alapján a veszélyhelyzet idején elektronikus (online) vizsgáztatásra jogosult vizsgaközpontok:

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Borítókép: MTI/koronavirus.gov.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek