3 évnél régebbi cikk

Íme az egyik legnépszerűbb magyar természetjáró alkalmazás, nem csak megszállott túrázóknak
Fehérvár Médiacentrum fotója
termeszetjaro.hu
Íme az egyik legnépszerűbb magyar természetjáró alkalmazás, nem csak megszállott túrázóknak

A jó idő beálltával lassan indul a kirándulós szezon is. Mutatok egy olyan appot, amelynek segítségével a túrázós könyvek bújása és az internet nélkül is tudunk olyan kirándulós célpontokat találni, amelyekre nem is gondolnánk otthon a kanapén ülve. Bemutatjuk a Természetjáró, a túravezetőt.

Most, hogy végre enyhülnek a koronavírus miatti szigorítások, és hétfőtől már például a Decathlon is kinyit, szépen lassan kiszabadul az ország jelentős része a kényszerű visszafogottságból. Na, nem mintha eddig ne jártunk volna sokan a szabadban, hiszen az egészség nem csak a kézmosásból és a maszkokból áll. Azonban kétségtelen tény, hogy a mozgást jószerével idáig mindenki korlátok közé szorította.

Az elmúlt két hónapban a kirándulást kimerítette a ház körüli bicózás vagy futás, meg az éppen el nem kerített murvás placcok felkeresése, persze szigorúan csak maszkban.

Azonban mostantól már legálisan is mehetünk kirándulni, túrázni, csak tartsuk be a vírus megelőzésére tett szigorú ajánlásokat!

Ehhez lehet jó kis segítség a Természetjáró, a túravezető nevű alkalmazás, a Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes, turistatérkép alapú digitális segédje, amelyet kifejezetten a kirándulóknak, túrázóknak fejlesztettek. Az alkalmazás értékelése és letöltésének száma jól mutatja népszerűségét a hazai felhasználók körében. A több, mint 150 000 letöltés alapján kapott 4,4 pontos értékelés sok hasonló alkalmazást utasított a képzeletbeli ranglista hátsó soraiba. Az alkalmazás népszerűsége egyáltalán nem indokolatlan.

Túrázzunk a Természetjáróval!

Az alkalmazás tele van praktikus funkcióval, amelyekkel akár magát a kirándulást is megtervezhetjük, de túrázás közben is segítségünkre lehet. Az appban megtaláljuk az összes jelzett utat (a rétegválasztó bekapcsolása után), megjelenítő turistatérképet, de találhatunk benne túratervezőt, útvonalrögzítőt, online, de akár előre letöltött offline navigációt, iránytűt, QR-kód-olvasót is. A térkép adatbázis pedig az OpenStreetMapnek köszönhetően folyamatosan frissül.

A Természetjáró applikációban valójában a Magyar Természetjáró Szövetség által üzemeltetett Természetjáró.hu honlapon megtalálható tartalmak szerepelnek. Jelenleg nagyjából 220 gyalogtúrát, közel ezer látnivalót és több mint 400, a túrázók szempontjából érdekes szálláshelyet találunk az adatbázisban. Megtalálható még az appban az Országos Kéktúra összes szakasza is a hivatalos nyomvonallal és a pecsételőhelyekkel egyetemben.

A kínálat napról napra bővül, és egyre több lesz a kerékpáros tartalom is. Az app különlegessége abban áll, hogy a kifejezetten az aktív kikapcsolódás híveire szabott, napi rendszerességgel bővülő Magyarország-útikönyvet is magába foglalja.

Az alkalmazás ingyenes, könnyen és egyszerűen telepíthető akár iPhone-ra, akár Androidos telefonra, ráadásul a szükséges engedélyek (helymeghatározás) megadása után sok helyet sem foglal a telefonon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek