3 évnél régebbi cikk

Teszt
·Életmódétel·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Rába Henrietta
Teszt
·Életmódétel·Utolsó frissítés: undefined

300 karakter hosszan

Még kedden is az egész település majd minden utcájában, házánál áll a sár. Az éjszaka és napközben hullott eső pedig tovább nehezíti az eltakarítási munkálatokat. A vasárnap hirtelen jött, 70 mm esővíz 150 ingatlant érintett, 40 házba pedig betört, elárasztva a pincéket, házak alsó szintjét. Volt, akinek csak az udvarát, kertjét érte a hömpölygő víz és sár.

 

Atmoszinkron 3995_01 05.58.-06.34. Fehér Anna

amikor bejött a sár, akkor itt az udvaron kb 20-30 centi iszap állt, illetve az elején még vízzel volt borítva, a kertbe megpróbáltunk bemenni megmenteni a veteményt, ami menthető, akkor nekem akkor a térdemig ért a sár, annyira belesüllyedtem, itt a falusi helyiek segítettek nekünk két markolóval, amit tudtak, betoltak oda a hátsó udvarba, ott is szerintem mmost derékig ér az iszap, illetve a füves részen is segítettek nekünk, hogy onnan picit el tudjuk vinni, de mindent újra kell igazából telepíteni.

 

Az utcákban nagy és kisebb munkagépek egész nap dolgoznak, hogy az árkok, a járdák, utak megtisztuljanak. A település egyik boltját már hétfőn meg tudták nyitni a vásárlók előtt, ehhez azonban sok időbe telt a takarítás.

 

 

3983_01 03.04.-03.31. Császár Bence tulajdonos, Csaszi Csemege
Vasárnap este fél12-ig itt voltunk, a sarat takarítottuk el innen meg a törmeléket, meg a korlátunkat meg a táblákat, mindenféle hordalékot, amit idehordott, hétfőn délelőtt folytatódott egész estig a munkálat, és most már a mai nap folyamán már csak mossuk le a sarat, takarítjuk le a betont, próbáljuk helyreállítani igazából, hogy élelmiszerrel foglalkozunk, hogy minden tiszta legyen és nyugodtan tudjanak jönni a vásárlóink.”

 

A boltot és környékét, a templom körüli területet már sikerült a sártól megszabadítani, így a napokban kezdődhet az ózonos fertőtlenítés. A károk teljes felszámolása várhatóan napokba telik még.

 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek