3 évnél régebbi cikk

Július 2-án nyit a mozi az Alba Plazában
·Hírekmozi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Július 2-án nyit a mozi az Alba Plazában
·Hírekmozi·Utolsó frissítés: undefined

Magyar filmek hónapjával nyit jövő csütörtökön országszerte a Cinema City mozihálózat, de már július végén érkezik egy igazi kasszasiker. Jegyvásárlásonként kihagynak egy helyet a sorban, a mozisok maszkban dolgoznak majd és fokozottan figyelnek a fertőtlenítésre.

Július 2-án országszerte újra kinyitnak a Cinema City mozijai, így az Alba Plazában is lehet filmeket nézni jövő csütörtöktől, jelentette be a Facebookon a mozihálózat. A multiplex hálózat több mint 100 napja zárta be filmszínházait a koronavírus-járvány miatt.

A posztból kiderül, hogy az egyelőre kevés premier miatt július leginkább a magyar filmek hónapja lesz. Többek között vetítik majd az Oscar-díjas Szabó István legutóbbi filmjét (Zárójelentés), Básti Juli, Tenki Réka és Mészáros Béla főszereplésével a Seveledet és a Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában című természetfilmet is. Az első hét részletes programja június 26-tól lesz elérhető a hálózat honlapján. 

Visszatér a mozikba a márciusi filmkínálat is, így aki lemaradt volna, most megnézheti a Bad Boys harmadik részét, a Dolittle-t, a Bloodshotot, a Sötét vizeken című életrajzi drámát vagy Guy Ritchie rendezésében, az Úriembereket. Újdonságként érkezik Jessica Chastain főszereplésével az Ava vagy egy Juliette Binoche nevével fémjelzett francia vígjáték (Hogyan legyél jó feleség?) is.

Az első igazán nagy kasszasikernek Christopher Nolan új filmje, a Tenet ígérkezik, amit július 30-tól látható Magyarországon. Ha nem jön közbe semmi, akkor még idén bemutatják a 25. James Bond-filmet, de új résszel folytatódik a Wonder Woman és Top Gun is. 

(UPDATE, 2020. június 26., 9:36: Csütörtökön este a Tenet forgalmazója bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt újabb két héttel elcsúsztatja a film premierjét. A Warner Bros. augusztus 12-től vetíti a filmet az Egyesült Államokban, a magyar bemutató új dátuma még nem ismert.)

A Cinema City a bejegyzésben kiemeli, hogy a jegyértékesítésnél minden vásárlás után egy-egy helyet kihagynak a sorban, kollégáik maszkban dolgoznak majd és az eddigieknél is fokozottabban ügyelnek a mosdók és közös helyiségek higiéniájára.

A teljes posztot itt lehet elolvasni: 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek