3 évnél régebbi cikk

Búcsúzik Fehérvártól az óriáskerék - videóval!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
Búcsúzik Fehérvártól az óriáskerék - videóval!

Bontják a Zichy liget szélén lévő óriáskereket. Utoljára vasárnap lehetett madártávlatból megcsodálni a belvárost.

A Zichy liget szélén álló óriáskerék szeptember végével nyitott meg, és az eredeti tervek szerint 2019. december 31-ig forgott volna Székesfehérváron. A város és az üzemeltető később úgy döntött, hogy február végén költözik majd csak az óriáskerék. 

A koronavírus-járvány mint megannyi dologban, itt is áthúzta a számításokat, hiszen a veszélyhelyzet kihirdetése után mozdalatlanul állt a kerék.

"Még nem tudjuk, hogy mi lesz a folytatás, jelenleg folyik az egyeztetés az önkormányzattal. Két dolog biztos: egyrészt június előtt nem lesz sem nyitás, sem pedig bontás. Szeretnénk megnézni, megvárni, hogy a különböző turisztikai látnivalók és szolgáltatások, szolgáltatók újranyitásához milyen kedvvel, hozzáállással vannak az emberek, hiszen nem szabad elfelejteni azt, hogy továbbra is járványhelyzet van. A másik, ami biztos, hogy az óriáskerék nem fog egész nyáron itt állni" - nyilatkozta májusban az üzemeltető Németh Károly szerkesztőségünknek.

Aztán az óriáskerék mégis csak elindult. Utoljára június utolsó hétvégéjén lehetett kerekezni a Zichy ligetben. A "látványosság" bontását július 1-én kezdték meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek