3 évnél régebbi cikk

Már lehet jelentkezni a Fehérvári Lecsófőző Vigasságra!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Már lehet jelentkezni a Fehérvári Lecsófőző Vigasságra!

Magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek július 10-től, péntektől regisztrálhatnak a Lecsófesztiválra a megújult online felületen, amelyen egy jól kezelhető térképről választhatják ki főzőhelyüket.

A hosszú, rendezvények nélkül töltött hónapok után óriási örömöt szerzett a Fehérvári Lecsófőző Vigasság rajongóinak a bejelentés: szeptember 19-én megtartják a programot, a szokott helyen összegyűlhetnek a családok, baráti társaságok, munkahelyi csapatok, hogy felszabadultan, a közös főzés örömét élvezve együtt töltsenek egy napot.

Az idei már a tizenhatodik lesz a Lecsófőző Vigasságok sorában, várhatóan ismét több száz üstben rotyog majd a megunhatatlan lecsó. A nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2020-ben a Lecsókirály, de a hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa és díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet is.

Július 10-én, pénteken indul a regisztráció a magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek (intézmények, egyesületek, alapítványok, pártok) számára, akik/amlyek augusztus 11-ig foglalhatnak főzőhelyet az eseményre.

Idén egy megújult, átlátható, felhasználóbarát online felület várja az érdeklődőket, amelyet a Fehérvári program oldalán keresztül érhettek el. A honlapon új, térképészek bevonásával készített, valósághű térképet is találnak a jelentkezők, amelyen a nagyobb, tágasabb főzőhelyeket pontosan beazonosíthatják az egymástól jól elkülönülő szektorokban.

Fontos tudnivaló a jelentkezők számára

  • A regisztrációt követően 5 munkanapon belül be kell fizetni a részvételi díjat (amelynek összege évek óta változatlan) - a helyfoglalás kizárólag a befizetés után válik véglegessé.
  • A magánszemélyek, a civil és egyéb szervezetek képviselői személyesen készpénzben vagy bankkártyával teljesíthetik a befizetést Székesfehérváron, a Művészetek Háza aulájában (III. Béla király tér 1., bejárat az épület park felőli oldalán).
A pénzbefizetésre július 13. és augusztus 18. között van lehetőség: hétfőn és csütörtökön 10 és 14, szerdán 10 és 18, pénteken pedig 7 és 15 óra között. 2020-ban újdonság, hogy a regisztrációt követően a magánszemélyek online bankkártyás fizetéssel is kiegyenlíthetik a részvételi díjat. 

A főzők a bográcsokat a már ismert helyszíneken, a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy liget körül állíthatják fel. A részvételi díjért cserébe a szervezők tűzifát, tűztálcát, sörpadgarnitúrát, kenyeret és főzőkötényt biztosítanak a résztvevőknek, a lecsó nyersanyagairól a csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk.

(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek