3 évnél régebbi cikk

Lezárták a Balatoni úti felüljárót, mutatjuk, mire számíthattok - videó!
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Lezárták a Balatoni úti felüljárót, mutatjuk, mire számíthattok - videó!
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Július 13-án, hétfőn reggel 8:30-kor lezárták a Balatoni út Horvát István és Borszéki utca közötti szakaszát teljes szélességben. A munkálatok várhatóan augusztus 27-ig tartanak majd. Megnéztük, hogyan alkalmazkodtak a közlekedők az új helyzethez.

Azonnali felújítást indított Székesfehérvár Önkormányzata a Balatoni úti felüljárón.

Kétféle vizsgálat is azt támasztotta alá, hogy a felüljáró töltése nagyon rossz állapotú, így annak megerősítése soron kívül megkezdődik.

A kiemelt forgalmat bonyolító útszakasznak a szeptemberi tanévkezdésig el kell készülnie, így teljes útzár mellett – a gépjárműforgalmat, illetve a gyalogos- és a kerékpáros közlekedést is elterelve – kezdődik az útburkolatot, a járdát és a vízelvezetést is érintő beruházás.

"Az egyik legfontosabb feladat, hogy a víz beszivárgását a töltésbe megakadályozzuk, így a csapadékvíz-elvezetés kiépítése mellett megújul a burkolat és a járda, továbbá kicserélik a rossz szalagkorlátokat is. A kivitelezőnek 45 nap áll rendelkezésére a munka elvégzésére és még az iskola kezdete előtt, augusztus végén újra használatba vehetik a közlekedők a megújult utat" - mondta Mészáros Attila alpolgármester.

"Hosszas mérlegelés után a szakemberek úgy döntöttek, hogy a Batthyányi úti vasúti átjárónál egy külön kihajtó, ideiglenes sávja az autósoknak.

Arra kérek minden gépjárművel közlekedőt, hogy legyenek kedvesek a megszokottnál is fokozottabban figyelni és segíteni a gyalogosok közlekedését különösen az idősekét, a babakocsival és kerekesszékkel közlekedőkét!

Szeptembertől viszont újra biztonsággal közlekedhetünk egy felújított Balatoni úti felüljáró! Kiemelte, hogy a különböző felületeken érkező kérdéseket javaslatokat továbbítja a Közlekedési Iroda felé" - tájékoztatott Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője.

 

A kidolgozott terelőútvonalak

SZEMÉLYGÉPJÁRMŰVEL KÖZLEKEDŐK

- Balatoni út – Rádió utca (jelenleg Hargitai utca) – Vásárhelyi út – Batthyány utca – Csíkvári utca – Széchenyi út
- Balatoni út – Vásárhelyi út – 8. sz. főút a Sóstói úton és Japán utcán – Amerikai fasoron keresztül
- Balatoni út – Vásárhelyi út – Japán utca – Amerikai fasor – Holland fasor – Sárkeresztúri út
- 7-8. számú főút elkerülő szakaszának használata
- A Homoksor felújítása is zajlik ezekben a hetekben, így a gépjárművel közlekedők azt az útszakaszt sem tudják most használni!

TRANZITFORGALOM, ILLETVE A 63-AS CSOMÓPONT FELŐL ÉRKEZŐK

- 7-8. számú főút elkerülő szakasza és/vagy az M7 autópálya, valamint ezen utakról a Palotai út / Móri út / Berényi út / Seregélyesi út / Budai út

AUTÓBUSZJÁRATOK TERELŐÚTVONALA

- A 10-es helyi járat, valamint a helyközi és regionális autóbuszjáratok terelőútvonala a Batthyány utca – Csíkvári út – Széchenyi út lesz, így KIMARAD a Hosszúsétatér és a Jancsár utcai megálló.
- A helyközi és regionális autóbuszjáratok a Széchenyi úti Református Általános Iskola MEGÁLLÓBAN állnak meg, ahol lehetőség lesz a helyi járatokra átszállni.

KERÉKPÁROS ÉS GYALOGOS KÖZLEKEDÉS

- Batthyány utca – Csíkvári út – Homoksor
- Demkó-hegy és Bakony utca közötti kerékpárút

A LEZÁRT TERÜLETEN LAKÓK KÖZLEKEDÉSE

- a Borszéki és Gyimesi utcákban élők számára természetesen biztosítják, hogy a Balatoni út déli része felől megközelíthessék otthonaikat.

Borítókép: Pál Loránd
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek