3 évnél régebbi cikk

Nyomkövetővel a lábán, részegen ment motort venni az elkerülőn forgalommal szembehajtó sárszentmihályi férfi, miután bevonták a jogosítványát
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Hajdara Krisztián
Nyomkövetővel a lábán, részegen ment motort venni az elkerülőn forgalommal szembehajtó sárszentmihályi férfi, miután bevonták a jogosítványát

Nem elég, hogy kétszer is ittas vezetésen érték a rendőrök a napokkal korábban az elkerülőn forgalommal szemben haladó sofőrt, nyomkövetővel a lábán, részegen elment motort venni néhány nappal később.

Még július 13-án hajtott forgalommal szemben az a sárszentmihályi férfi, akiről egy szabályosan haladó autós fedélzeti kamerája készített felvételt. A 63 éves sofőrt egy nappal később, majd július 16-án is ittas vezetés miatt állították elő a rendőrök. 

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a Volkswagen Golf sofőrjét egyrendbeli közúti veszélyeztetés bűntett, valamint háromrendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Székesfehérvári Járásbíróság július 17-én négy hónapra elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét, ráadásul nyomkövetőt is kapott. Így derült ki, hogy a 63 éves férfi előbb július 19-én, majd egy nappal később is engedély nélkül hagyta el lakását.

Ráadásul július 20-án egy székesfehérvári üzletben motorkerékpárt vásárolt, amivel fizetés után elhajtott. Útközben azonban a motor elromlott, a férfi visszament vele az üzletbe, ahol igazoltatták a rendőrök és kiderült, hogy ismét ittas állapotban van.

Az ügyészség a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a férfi  letartóztatását. A Székesfehérvári Járásbíróság az indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés végleges.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek