3 évnél régebbi cikk

Rengeteg eső várható ma Fejér megyében
·Hírekidőjárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Ujvári Sándor
Rengeteg eső várható ma Fejér megyében
·Hírekidőjárás·Utolsó frissítés: undefined

Szerdára is országszerte figyelmeztetéseket adott ki zivatarveszély, felhőszakadás és a tartós eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az OMSZ zivatarveszély miatt Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére másodfokú, a többi területre elsőfokú figyelmeztetést adott ki, írja az MTI.

A 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Továbbá a felhőszakadás, vagyis a rövid idő alatt várható sok csapadék miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket jeleztek a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Azt írták: szerdán a zivatarok mellett egyre inkább kiadós esőbe vált át a csapadék, tartós eső leginkább délnyugaton és délen várható. Ezeken a területeken 30-70 milliméter, de lokálisan akár 80-100 milliméter, vagy ezt meghaladó csapadék is összegyűlhet 24 óra leforgása alatt.

Az előrejelzés szerint ma a leghidegebb órákban 14-20 Celsius-fok lesz. Napközben a Dunántúlon 19-25, a Dunától keletre 26-31 fokig melegszik a levegő.

A várható jelentős mennyiségű csapadék miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy az intenzív csapadékkal érintett területeken csak indokolt esetben induljanak útnak, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, időjárási körülményekről az utinform.hu oldalon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek