3 évnél régebbi cikk

Jótékony tetoválások Fehérváron - autista gyerekeknek és kisállatoknak is jut a bevételből
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Artúr
Jótékony tetoválások Fehérváron - autista gyerekeknek és kisállatoknak is jut a bevételből

Különleges tetoválásokat készítettek augusztus 8-án délelőtt az egyik székesfehérvári tetoválószalonban. A koronavírus-járványt megörökítő mintákért kapott bevételt fehérvári autista gyerekeknek és egy állatmenhelynek ajánlották fel.

Különleges jótékonysági akció kezdődött szombaton délelőtt az Edon Ink tetoválószalonban a József Attila utcában. Baráti találkozót szerveztek, amelynek keretében a koronavírus-járvány időszakát megörökítő tetoválásokat varr Kiss Edina. Azok, akik nem tetováltatnak, de szívesen segítenek, támogatójegyet válthattak, amely tombolajegyként is szolgál.

A teljes napi bevételt az Arany János Módszertani Intézmény Autista csoportjának és a Kóborka Állatmenhelynek ajánlják fel a szervezők.

Kiss Edina, a szalon vezetője elmondta, sokan jelezték felé a karantén ideje alatt, hogy valamilyen formában szeretnék megörökíteni ezt az időszakot. Ezért kollégáival úgy döntöttek, hogy a veszélyhelyzetet követően egy jótékonysági tattoo és piercing baráti találkozót szerveznek. Erre az alkalomra Kiss Edo készített pár mintát. A napi bevételt és a támogatói jegyekből befolyt összeget az Arany János Módszertani Intézmény Autista csoportjának és a Kóborka Állatmenhelynek ajánlják fel.

Iszákné Spitczmüller Mariann, az Arany János EGYMI Autizmus intézményegységnek vezetője elmondta, az intézményegység két telephelyén közel 100 olyan gyermeket nevelnek, oktatnak, akiknek autizmus spektrumzavar diagnózisuk van és emellett valamilyen társult fogyatékossággal is rendelkeznek. A mai jótékonysági esemény támogatásával az intézménynek további lehetősége nyílik a technikai fejlesztésre. Az autizmus spektrumzavarral élőknek a mindennapi feladatok elvégzéséhez nagyon nagy segítséget jelent a vizuális megjelenés. Mint azt a vezető kiemelte, napi szinten rengeteg színes képet fényképeznek, nyomtatnak, laminálnak, hiszen képekkel, fotókkal kommunikálnak. A diákok így tanulják meg többek között a kézmosást, a mosdóhasználatot is. A támogatást így a technikai fejlesztésre fordítják majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek