3 évnél régebbi cikk

Így sminkeljünk kánikulában!
Fehérvár Médiacentrum fotója
wallpaperflare.com
Így sminkeljünk kánikulában!

Alapszabályok, hogy ne a verítékkel együtt lecsorgó festékkel ijesztgessük a szembejövőket.

Szóval, hogyan sminkeljünk a kánikulában? Leginkább sehogy! Na jó, ez csak a cikk írójának véleménye, de egyébként néha tényleg nem árt, ha hagyjuk pihenni a bőrünket, és a tűző napon biztos, hogy nem a vastag festékréteg a legideálisabb választás az arcbőrünknek.

Különösen akkor nem, ha izzadósabb típusok vagyunk, és a napvédő krémmel bekent bőrünkről szinte azonnal patakokban kezd csorogni a verejték. Léteznek azonban kisebb-nagyobb trükkök, azok számára, akik a forró nyári napokon is kifestett arccal érzik magukat ápoltabbnak.

Víz, víz, víz!

Nem csak kívülről, belülről is! Fogyasszunk sok folyadékot, hidratálva ezzel bőrünket, amely a melegben még inkább ki van téve a környezeti hatásoknak és a kiszáradásnak.

A hidratált bőr a nap égető hatásának is jobban ellenáll, a száraz bőr apró ráncaiban viszont jobban megül az alapozó.

Máris két ok, amiért érdemes legalább két-három liter vizet fogyasztanunk minden nap!

Persze kívülről is fontos a víz: mossunk arcot alaposan, minél gyakrabban, hogy az izzadtsággal megtapadt szennyeződéseket eltávolítsuk. Tisztítsuk, tonizáljuk a bőrünket! Esténként radírozással távolítsuk el az elhalt hámsejteket, majd egy könnyű hidratáló krémet tegyünk fel éjszakára.

Fényvédőt, de mikor?

A bőr védelme az UV-sugarakkal szemben elsődleges, ez nem is kérdés. A fényvédő krémet – ami jó, ha legalább harminc faktoros – még sminkelés előtt használjuk, és hagyjunk tizenöt-húsz percet a felszívódásra, mielőtt elkezdjük az arcfestést.

Választhatunk fényvédővel ellátott alapozót is, de talán szerencsésebb, ha az egész arcot elfedő festékréteg helyett csak egy kis könnyű púderrel mattosítjuk az arcbőrünket, esetleg korrektort teszünk a nagyon szükséges helyekre.

Akár sminkelünk, akár nem, sokat teszünk az arcbőrünkért azzal is, ha a déli órákban nem megyünk ki a napra, vagy ha mégis muszáj, akkor egy kalappal árnyékoljuk magunkat.

Legyen a festék vízálló?

Ha mindenképpen ragaszkodunk ahhoz, hogy még a medencében is „a szebbik arcunkat” mutassuk, keressük a vízálló sminktermékeket.

Válasszunk E-vitaminban gazdag, víz vagy gél alapú festékeket, azoktól kevésbé zsírosodik a bőr.

Hagyjuk a téli színeket!

Szemhéjpúderből érdemes üdébb, világosabb színeket választani, jobban mutatnak a napfényben, mint a sötét kontúrok. A tust, szemceruzát is nyugodtan pihentethetjük a fiókban őszig.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a nyári hónapokban mindenképpen több fény éri a bőrünket, és barnább lesz, mint télen. Ezért a decemberben vásárolt alapozó, púder vagy korrektor árnyalata nem biztos, hogy megfelel a nyári arcbőrünkre is.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek