3 évnél régebbi cikk

A jól átgondolt tavaszi bőrápolás megalapozhatja az egész évünket - tippek a ragyogó bőrért
·Egészségszépség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/Gundula Vogel
A jól átgondolt tavaszi bőrápolás megalapozhatja az egész évünket - tippek a ragyogó bőrért
·Egészségszépség·Utolsó frissítés: undefined

Három hosszú téli hónap után közeleg a tavasz – hamarosan több időt töltünk a levegőn, élvezhetjük a természetet. Azonban az évszakváltás kihívásokat is tartogat, a bőrünkkel is másképpen kell foglalkozni, ha több időt töltünk a szabad levegőn.

Nagy Gabriella szépségterapeuta azt mondja: a téli hűvösebb időjárás megviseli a bőrt, így a tavasz közeledtével érdemes elővenni a mélyhidratálókat, emellett ilyenkor a hámlasztás is újra előtérbe kerül. Mindezt otthon is alkalmazhatjuk, ám időnként érdemes ezeket az eljárásokat a szakértőre bízni.

Még most, mielőtt berobban teljesen a tavasz,  belefér egy-két biológiai hámlasztó peelinges, vagyis AH-s kúra. Ezzel is nagyon szépen elő lehet készíteni, fel lehet frissíteni a bőrt. Itt a kozmetikában most már áthelyeződik a hangsúly a regeneráló és hidratáló kezelésekre, amik masszázsokból, pakolásokból és különböző elektrokozmetikai kezelésekből állnak" - mondta el Nagy Gabriella szépségterapeuta, kozmetikus.

Fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, mert az a bőrünket is hidratálja. Emellett a C-, A-, E-, F-, D-vitaminok, flavonoidok, antioxidánsok belső és külső bevitele is kedvező hatású lehet. Az első napsugarak megjelenésével pedig a fényvédelemre is gondolni kell, mindenkinek a bőrtípusától függően.

"A téli időszak után, tavasszal, nyáron olyan hidratálókat javasolnék, amelyeknek van UV-szűrő tartalma arckrémben is, testápolásban meg mindenképpen. Normál, könnyen lebarnuló bőr esetében is a 30 faktorosat javasolnám, érzékeny bőrnél és gyerekeknél pedig az 50 faktorosat" - emelte ki Nagy Gabriella.

A jól átgondolt tavaszi bőrápolás megalapozhatja az egész évünket, ezért érdemes ilyenkor szakemberhez fordulni, és feltölteni az otthoni arcápoláshoz a készleteket. A jó minőségű, UV-védelemmel ellátott hidratálókrém, pakolások, hámlasztók beszerzése pedig ilyenkor mindenképpen ajánlott.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek