3 évnél régebbi cikk

Gulyás Gergely: szeptember 1-je után senki se utazzon külföldre!
Gulyás Gergely: szeptember 1-je után senki se utazzon külföldre!

Szeptember 1-je után szigorítás jön, senki ne utazzon külföldre. Akik előre lefoglaltak már utat, azok számára segítséget jelenthetnek majd a vis maior szabályok - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 19-i Kormányinfón.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a koronavírus-helyzet Európában általánosságban romlik vagy stagnál, éppen ezért semmilyen enyhítésről nem lehet szó. A járvány behurcolása továbbra is a legjellemzőbb - tette hozzá. 

"A legfontosabb a tanévkezdésre való felkészülés" - hangsúlyozta Gulyás, majd hozzátette, hogy új szabályokat kell elfogadni a külföldről való behurcolás ellen, ezért a kormány arra kért mindenkit, hogy senki se szervezzen szeptember 1-je után külföldi nyaralást, különösen nem a déli országokba.

Szeptember elseje után szigorítás várható, amelynek részleteiről a jövő héten dönt a kormány.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, hogy  járványügyi készültségi csapat bármikor képes akcióba lépni. A fertőzési gócpontokat képesek lokalizálni 

Gulyás Gergely hozzátette, hogy a gazdaság teljesítménye mindenhol visszaesett. A magyar visszaesés mértéke kisebb, mint az uniós átlag.

A kormány várakozásai alapján ez az érték a harmadik és a negyedik negyedévben is így marad.

A foglalkoztatottság körülbelül 40 ezerrel alacsonyab, mint tavaly ilyenkor volt. A jelenlegi helyzetben a legfontosabb a munkahelyek teremtése és megtartása, ezért a kormány 1756 milliárd forintnyi forrást pumpált a gazdaságba. 

 

Borítókép: facebook.com/magyarorszagkormanya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek