3 évnél régebbi cikk

Elmaradt a nagy roham a fehérvári boltokban és reggeltől estig dolgoztak a fodrászok
·Vásárlásszigorítás·Utolsó frissítés: undefined
Elmaradt a nagy roham a fehérvári boltokban és reggeltől estig dolgoztak a fodrászok
·Vásárlásszigorítás·Utolsó frissítés: undefined

Körbenéztünk, hogy a március 8-val kezdődő szigorítások hatására mennyire teltek meg pénteken és szombaton a fehérvári üzletek, piacok.

Tavaly, az első hullám idején a tömeg szó szerint megrohamozta a boltokat Fehérváron is. Hiánycikk lett a WC-papír, a fertőtlenítőszer, az élesztő, a gumikesztyű és alkalomadtán a tőkehús is. Kíváncsiak voltunk, most mi a helyzet.

Élelmiszerboltok és piacok

A nagy Tescóban azt tapasztaltuk, hogy teljes volt a nyugalom. Nincsenek felpakolt kosarak, sem tömeg. A posta és a gyógyszertár előtt azonban kígyózott a sor.

A Városi Piacon is csak a szokásos forgalmat tapasztaltuk. Nem  kellett attól félni, hogy valaki végighúzza a lábunkon a gurulós kiskocsit. A húsboltok, zöldség-és gyümölcskereskedők pultja szó szerint roskadozott az árutól. A virágos standoknál nőnapra szánt tulipánokból, primulákból és fokföldi ibolyákból is nagy volt a választék. 

 A fehérvári iparcikk piacra is vonatkozik a hétfőtől elrendelt kéthetes zárás, de ezen a szombaton még kinyithatott. Éltek is a lehetőséggel a vásárlók, ha nem is tömegesen, de szép számban voltak, (viszonylag) fegyelmezetten tartva a távolságtartási és maszkviselési előírásokat. Szabadtéri piacról lévén szó, itt talán kisebb a kockázat, ráadásul bár csípős, de szikrázó idővel búcsúzhatott átmenetileg a vevőktől.

Alba Plaza

Pénteken és szombaton az üzletközpontban is csak a szokásosnak tűnt a forgalom annak ellenére, hogy hétfőtől bezárnak többek között a ruha-és cipőboltok is.  A távolságtartásra igyekezett mindenki figyelni és a maszkot is többnyire szabályosan hordták az emberek.

Media Markt

A Palotai úton lévő Media Marktot sem rohamozták meg a digitális oktatáshoz szükséges eszközökért. Bár tény, hogy sokan tavaly már beszerezték a plusz laptopot, tabletet, nyomtatót.

Reggeltől estig dolgoztak a fodrászok

A biztonsági intézkedéseket betartva egymás után érkeztek a vendégek Székesfehérvár egyik híres fodrászüzletében. A vendégek beszélgetéseiből a düh helyett a belenyugvás és az aggódás hangulata váltakozott. A fodrászmester elmondása szerint vendégeinek időpontját sikerült úgy alakítania, hogy - akiknek sürgős volt - a hétfői zárásig az eredeti időpontját szombatra vagy vasárnapra tudta módosítani. Egy másik fehérvári fodrászüzletben egész hétvégén kora reggeltől késő estig fogadták (fogadják) a vendégeket.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek