3 évnél régebbi cikk

Nyitvatartások, közlekedés, szemétszállítás - így változik a rend az ünnepi hosszú hétvégén Fehérváron
Nyitvatartások, közlekedés, szemétszállítás - így változik a rend az ünnepi hosszú hétvégén Fehérváron

A csütörtöki augusztus 20-i ünnep több nyitvartartási- és közlekedésirend-változást hoz a hét további részére.

A munkanap áthelyezés miatti hosszú hétvégén több helyen változásokra kell számítani, összegyűjtöttük, hogy mely intézmények, hivatalok nyitvartási rendje változik, illetve hogy a közlekedésben mire számíthatunk.

A Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt módosul a nyitvatartási rend a kormányablakokban és az okmányirodákban:

  • 2020. augusztus 20-21. (csütörtök-péntek): az ügyfélfogadás és az ügyintézés szünetel,
  • 2020. augusztus 29. (szombat): pénteki nyitvatartás.

Változatlan időpontokban történik a hulladékszállítás Székesfehérváron a hosszú hétvégén - tájékoztatott a Depónia Kft. 2020. augusztus 20-án, csütörtökön és 2020. augusztus 21-én, pénteken a hulladékszállítás változatlan lesz, így kérik edényeiket reggel 6 óráig helyezzék ki.

2020. augusztus 29-én, szombaton, az áthelyezett munkanapon hulladékszállítást nem végeznek.

Változik ugyanakkor az ügyfélszolgálati irodák és a hulladékudvarok nyitvatartása. Az ügyfélszolgálati irodák, illetve a Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgyi Hulladéklerakó augusztus 20-án, csütörtökön, augusztus 21-én, pénteken és augusztus 29-én, szombaton, az áthelyezett munkanapon is zárva lesznek.

A Palotai úti és a Csákvári Hulladékudvar augusztus 20-án, csütörtökön, augusztus 21-én, pénteken zárva tart, míg augusztus 29-én, szombaton, az áthelyezett munkanapon nyitva.

A vonatközlekedés is igazodik az augusztus 20-i ünnephez és az azt követő hosszú hétvégéhez. Augusztus 19-én a pénteki, 20-án a szombati, 21-én és 22-én az ünnepnapi, 23-án a szokásos vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. A munkanap-áthelyezés miatt 28-án a munkanapi, 29-én a pénteki menetrend lesz érvényes.

A MÁV arra hívja fel a figyelmet, hogy akár másfélszeresére is nőhet az utasszám egy átlagos hétvégéhez képest, ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben gondoskodni, illetve kihasználni az automatás és az online jegyváltás igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket.

Az autóbuszközlekedés rendje is változik augusztus 19-24. közötti időszakban - tette közzé a Volánbusz Zrt. A távolsági járatoknál a következő közlekedési rend lesz érvényben:

  • augusztus 19., szerda - nyári tanítási szünetes munkanap, a hetek utolsó munkanapja
  • augusztus 20., csütörtök - munkaszüneti nap
  • augusztus 21., péntek - szabadnap
  • augusztus 22., szombat - szabadnap
  • augusztus 23., vasárnap - munkaszüneti nap, a hetek első munkanapját megelőző nap
  • augusztus 24., hétfő - nyári tanítási szünetes munkanap, a hetek első munkanapja

Fehérvári nagyobb üzletek nyitvatartása

A nagyobb fehérvári üzletek nyitvatartása is változik. A fehérvári Tesco, Auchan, SPAR, Lidl és Aldi üzletei csak augusztus 20-án, csütörtökön lesznek csak zárva. 

Az államalapítás ünnepén a nagy bolthálózatok közül csak a Budai úti OMV benzinkúton lévő SPAR Express tart nyitva.
Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek