3 évnél régebbi cikk

6,4 millió forintot csalt ki 107 sértettől interneten keresztül egy Fejér megyei férfi
6,4 millió forintot csalt ki 107 sértettől interneten keresztül egy Fejér megyei férfi

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2018. január 28. és 2020. február 17. között különböző internetes oldalakon hirdetéseket adott fel, illetve hirdetésekre jelentkezett, azért, hogy a jelentkezőktől, illetve a hirdetőktől pénzt csaljon ki.

A vádirat szerint a vádlott különböző műszaki cikkek és pénzérmék eladását hirdette, illetve hirdetésekre jelentkezett azzal, hogy a keresett termékkel rendelkezik, azt eladná, valamint nyáron balatoni szállásokat adna ki.

A vádlottnak esze ágában sem volt a termékek elküldeni, valamint a szállásokat kiadni, a férfi egyedül az átejtettek pénzét akarta megszerezni. A csaló jövedelemmel ugyan rendelkezett, azonban a játékszenvedélye miatt további pénzösszegekre volt szüksége.

A férfi a hirdetésre jelentkezőknek azt ígérte, hogy a terméket előlegének kifizetését, illetve a vételár teljesítését követően feladja a postán, valamint kiadja nekik a balatoni szállást.

Egy másik személy neve alatt létrehozott egy közösségi profilt, majd a tőle rendelő sértetteknek elektronikus levelezés során továbbította a személyijéről készült, általa korábban megszerzett fényképeket.

A vádlott összesen 107 sértett ellen követte el a cselekményét oly módon, hogy a saját nevére nyitott bankszámlára történt utalásokat követően az ígért terméket nem küldte meg, a szállást nem adta ki, majd nem egyszerűséggel felszívódott - ezzel mintegy 6,4 millió forintot csalt ki, amelyet megélhetésére és játékszenvedélyére fordított.

Az ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint az elcsalt pénz visszafizetését indítványozta.

(Forrás: Fejér Megyei Főügyészség)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek