3 évnél régebbi cikk

Öt dolog, amit ne mondj és ne tegyél állásinterjún!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Öt dolog, amit ne mondj és ne tegyél állásinterjún!

A munkahelyváltás mindig stresszes, akkor is, ha kényszerből tesszük, akkor is, ha csak szeretnénk kipróbálni magunkat egy új pozícióban vagy fejlődni vágyunk. Összegyűjtöttünk öt olyan helyzetet vagy mondatot, amit jobb elkerülni, ha sikert szeretnénk elérni.

Manapság már az élethosszig tartó munkahely nem feltétlenül realitás. Van, hogy kényszerből kell váltani, van, hogy csak saját magunkat szeretnénk kipróbálni egy új élethelyzetben, fejlődni vágyunk. Bármi miatt is kell állásinterjúra mennünk, a HR szakemberek szerint a következő szituációkat és mondatokat mindenképpen kerüljünk el, ha sikert szeretnénk elérni.

Semmiképpen se szidjuk a korábbi munkahelyünket, főnökünket, munkatársainkat!

Bár kikerülhetetlen a miért is akar váltani kérdéskör, ám ha egy mód van rá, ne a vágyott munkahely döntéshozói előtt kezdjük el hosszasan ecsetleni exmunkahelyünk belső problémáit, exfőnökünk hiányosságait vagy Gizike botrányos viselkedését. Nemcsak azért, mert a parttalan panaszkodás visszatetsző, hanem azért is, mert nem túl lojális tett kibeszélni a korábbi munkaadónkat.

Természetesen nem kell úgy tenni, mintha az előző munkahelyünkön minden maga lenne a tökély, hiszen akkor mire föl a váltás, de válogassuk meg, hogy mit osztunk meg kívülállókkal egy cég belső ügyeiből. A pletykásság ránk sem vet jó fényt.

Nem tudom mit takar ez a munkakör, de gyorsan tanulok!

Eleve nem szerencsés, ha lila lövetünk sincsen arról, hogy mit takar az munkakör, amire jelentkeztünk, de legalább ne reklámozzuk a tájékozatlanságunkat. Persze nem katasztrófa, ha nem dolgoztunk abban a pozícióban, ami miatt az állásinterjún részt veszünk, hiszen mindent valahol el kell kezdeni, de legalább nézzünk utána, és tájékozódjunk a várható feladatokról. Google ez esetben is jó barátunk lehet!

Munkamániás vagyok!

Az nagyon jó, ha valaki elkötelezett és terhelhető, de azért nem kell túldramatizálni. A tapasztalt HR-esek úgyis kiszúrják, ha üres lózungokkal szeretnénk elkápráztatni őket, legyen szó jó vagy rossz tulajdonságaink felsorolásáról.

Az, hogy valaki valamire függő, egyébként is intő jel minden hozzáértő szakember számára.

Szeretem a kihívásokat!

Persze, persze, mindenki szereti ezt a formulát felhozni, ha arról van szó, hogy valami pozitív tulajdonságot kell kiemelni. De lépjünk eggyel tovább: mi következő válaszunk, ha azt kérdezik tőlünk, milyen kihívásokat tudhatunk magunk mögött a közelmúltból?

Ha nincs válaszunk, akkor lehet, hogy jobb, ha valamely más erősségünket helyezzük előtérbe.

Nagyon szükségem van erre az állásra!

Ne akarjuk sajnáltatni magunkat, és nehéz élethelyzetünket villogtatva se próbáljunk szimpátiát kicsikarni, mert lehet, hogy pont az ellenkező hatást érjük el az interjúztatóknál.

Ráadásul meglehetősen kicsi az esélye annak, hogy valakit azért válasszanak ki egy adott pozícióra, mert olyan ábrándos kiskutya szemmel tud nézni, hogy az egész vezérkar elérzékenyül attól. Sokkal valószínűbb, hogy az lesz a befutó, aki képes elvégezni a munkát.

További ajánlatok:
www.dekra.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek