3 évnél régebbi cikk

Hat járatpárral bővül az autóbuszjáratok menetrendje Székesfehérvár és Budapest között
Hat járatpárral bővül az autóbuszjáratok menetrendje Székesfehérvár és Budapest között

Több körben történt egyeztetések eredményeként szeptember 28-tól hat új járatpárral bővül az autóbuszjáratok menetrendje Székesfehérvár és Budapest között.

Ahogy korábban írtuk: augusztus 20-a után megszűnt a Székesfehérvár-Budapest buszjáratok többsége, napi három időpont közül választhatnak, akik közvetlenül szeretnének feljutni a fővárosba. 

A döntés nemcsak a fehérvári utazóközönséget érte váratlanul, de dr. Cser-Palkovics András polgármester is a menetrend-átalakítás elhalasztását kérte az illetékes minisztériumoktól, illetve Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is javaslatot tett a fehérvári utazók számára legfontosabb járatok tekintetében, és szaktárcai megbeszélést kezdeményezett.

Több körben történt egyeztetések eredményre vezettek, és szeptember 28-tól hat új járatpárral bővül az autóbuszjáratok menetrendje Székesfehérvár és Budapest között - tette közzé Facebook-oldalán Vargha Tamás kedden kora délután.

Az eddigi három autóbusz helyett Székesfehérvár autóbusz pályaudvarról hat új autóbuszjárat indul 6.15, 7.15, 7.55, 9.30, 13.30, 16.25 órakor. Mindegyik járat megáll a Királysori és a Zombori úti megállókban. A 7.55-ös munkaszüneti napok kivételével, a 9.30-as munkanapokon, a többi járat naponta indul.

Budapest Népligetből az eddigi három járat helyett hat új járat indul: 8.00, 13.15, 14.15, 16.15, 17.15, 18.15 órakor.

Hazafelé mindegyik járat megáll a Királysori és Zombori úti megállókban. A 8.00-ás munkanapokon, a 14.15-ös munkaszüneti napok kivételével, a többi járat naponta indul.

A Székesfehérvár-Budapest autóbuszjáratok menetrendjének bővítését dr. Cser-Palkovics András polgármester is örömmel fogadta, és megköszönte Vargha Tamás közbenjárását.

Majd hozzátette: a vasúti járatok száma is bővülni fog Székesfehérvár és Budapest között, valamint várhatóan kedvező változások lesznek a pótdíj rendszerében is, azaz olcsóbbá válhat a vasúti közlekedés.

 

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek