3 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: "Őrizzük meg városunk működőképességét a második hullám idején is!"
Cser-Palkovics András: "Őrizzük meg városunk működőképességét a második hullám idején is!"

Székesfehérvár polgármestere a Fehérvár Televízió élő adásában jelentkezett be, ahol a koronavírust érintő aktuális információkról és az újabb intézkedésekről adott tájékoztatást.

A hét első két napján összesen 73 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Fejér megyében, ami jelentős emelkedés, és amiből jogosan következtethetünk arra, hogy városukban is folyamatosan nő a fertőzöttek száma. A fő feladat az emberek megvédése és a város működőképességének megtartása. Ennek érdekében Székesfehérvár Önkormányzata maga is számos megelőző óvintézkedést vezetett be intézményeiben, vállalatainál és a Városházán:

A jelenleg hatályos előírások alapvetően két dolgot kérnek mindannyiunktól: a maszkviselést és a távolságtartást.
  • Az állam szigorúan szankcionálja a maszkviselés elmulasztását a kereskedelmi egységekben. Ezért szerdától a Városi Piacon is szigorítjuk a szabályozást: csak a két oldalsó bejárat lesz nyitva, ahol ellenőrzik belépéskor a maszkhasználatot is, bent pedig a biztonsági őrök figyelmeztetik a maszk nélküli vásárlókat.
  • Új biztonsági szabályokat vezettünk be a Csitáry G. Emil Uszodában is. Ezek az uszodába belépve megtalálhatóak, kérjük, hogy az egészségvédelem jegyében tartsák be ezeket.
  • A Városháza épületébe kizárólag tünetmentes munkavállaló léphet be, nem ott dolgozó személy pedig csak különösen indokolt esetben jöhet az épületbe – ez alól a Kossuth utcai Ügyfélszolgálat kivételt jelent. Szigorú szabályokat léptettünk életbe, amelyek a távolságtartásra és a maszkviselésre terjednek ki.
  • A városházival egybevágó óvintézkedések azonnali betartására kértem a Városi Levéltár és Kutatóintézet, a Szent István Király Múzeum, a Vörösmarty Mihály Könyvtár, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont, valamint A Szabadművelődés Háza vezetőit. A fokozott fertőtlenítés mellett a maszkhasználat kötelezővé tételére, valamint az egyszerre bent tartózkodó látogatók számának korlátozására is felhívva a figyelmüket.
  • A Vörösmarty Színház az összes szeptemberi előadását törölte a színház, mert sajnos a társulat több tagjánál is beigazolódott a vírusfertőzés. Fontos, hogy mostantól kezdve a Vörösmarty Színház épületében (színház, zenekar, balett színház) tartott előadásokon, egyéb programokon kizárólag maszk szabályos viselése mellett lehet részt venni.

A koronavírust érintő aktuális információkról, az újabb intézkedésekről, a bővülő Székesfehérvár-Budapest autóbuszjáratok menetrendjéről és a déli összekötőről a polgármester a Fehérvár Televízióban beszélt részletesen: 

Borítókép: Fehérvár TV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek