3 évnél régebbi cikk

Már Cser-Palkovics András polgármester is TikTokozik
·TechTikTok·Utolsó frissítés: undefined
Már Cser-Palkovics András polgármester is TikTokozik
·TechTikTok·Utolsó frissítés: undefined

A fiatalok legnépszerűbb médiaplatformja a TikTok-videomegosztó vasárnaptól nem lesz letölthető az Amerika Egyesült Államokban. A tengeren túli tiltás szerencsére nem érinti Európát, ezért a TikTokozók tábora Magyarországon tovább nőhet. Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András például az ezredik Instaposzt megírása után éppen most határozta el, a TikTokon is jelen akar lenni, hogy ott is várhassa a város közösségi ügyeivel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket.

A Donald Trump amerikai elnök által kezdeményezett korlátozó rendelkezés csak az Egyesült Államok területén változtat a globális videómegosztó oldal működésén. Az eddigi hírek szerint a nemzetközi vita miatt az európai és így a magyar TikTok-felhasználóknak egyáltalán nem kell semmilyen változásra sem számítaniuk a több, mint két milliárd embert elérő videómegosztó szolgáltatás magyarországi működésében.

Ennek a jó hírnek pedig Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere minden bizonnyal különösen is örül. A városvezető ugyanis a tévék, a rádiók, a nyomtatott újságok, az online hírportálok hagyományos kommunikációs csatornái, illetve a Facebook és az Instagram közösségi oldalakon való személyes jelenlét mellett mostantól már a TikTokon is aktívan ott lesz egy saját fiókkal.

Cser-Palkovics András polgármester a videómegosztó oldalra már fel is töltötte az első videóját, amelyben elmondja, hogy a Facebook és az Instagram oldalához hasonlóan mostantól már a TikTokon is vár minden Székesfehérvárral és a város közösségi ügyeivel kapcsolatos kérdést, észrevételt, valamint ötleteket és javaslatokat egyaránt a Fehérváriaktól.

@cserpalkovicsandras

Mostmár itt is elértek! ?? ##székesfehérvár ##fehérvár ##albaregia ##polgármester ##mayor ##hungary ##magyarország

♬ eredeti hang - Cser-Palkovics András

 

A legfiatalabb korosztályok között jelenleg nagyon népszerű TikTok internetes videómegosztó oldal működésével és tulajdonosi hátterével kapcsolatos amerikai-kínai vita drámai fordulatot vett a napokban. Az amerikai kereskedelmi minisztérium pénteken egy olyan rendeletet adott ki, amely vasárnaptól lehetetlenné teszi két kínai mobilalkalmazás, a TikTok videomegosztó és a WeChat üzenetküldő szolgáltatás letöltését az Egyesült Államokban. Az USA kormányzatának az indoklása szerint a TikTok kínai tulajdonosa és az amerikai Oracle cég között a videómegosztó oldal amerikai leányvállalatának a felvásárlásáról a héten megkötött adásvételi szerződés nem tartalmazza az amerikai internetes felhasználók adatainak a védelméhez szükséges garanciákat. "A Kínai Kommunista Párt nyilvánvalóvá tette, hogy módjában, illetve szándékában is áll felhasználni ezen alkalmazásokat az Egyesült Államok nemzetbiztonságának, külpolitikájának és gazdaságának veszélyeztetése érdekében" - írta a döntést bejelentő közleményében a minisztérium. Az amerikai elnöki hivatal tájékoztatása szerint ha a biztonságos adatkezelésre vonatkozó garanciákat bemutatja vasárnapig a TikTok, akkor Donald Trump visszavonja a példátlanul szigorú korlátozó rendelkezést még annak hatályba lépése előtt.

Borítókép: TikTok/cserpalkovicsandrás
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek