Clear sky14 °C
2021. február 25. csütörtök Géza
Menü
Házhozszállítás

Kikötözték az alvó részeget a nagylóki kocsma teraszára és meghalt - az ügy ma került bíróság elé Székesfehérváron

Kikötözték az alvó részeget a nagylóki kocsma teraszára és meghalt - az ügy ma került bíróság elé Székesfehérváron
A kikötözött, részeg férfi a kocsma teraszán hűlt ki (Fotó: police.hu)

Előkészítő üléssel folytatódott az a gyilkossági ügy, ami még tavaly történt a fejér megyei Nagylókon. A vád szerint 2019. novemberében a vádlottak egy helyi kocsmában kikötöztek és hagytak kihűlni egy férfit. Többen videózták, hogy mit tesznek az áldozattal, akinek senki sem segített. A beidézett 4 vádlott nem ismerte el bűnösségét, így a tárgyalás folytatódik.

Előkészítő üléssel folytatódott az a gyilkossági ügy, ami még tavaly történt a Fejér megyei Nagylókon.

A vádirat szerint a három férfi és egy nő 2019. november 28-án este az egyik kocsma teraszán részegen alvó 43 éves férfit szigetelőszalaggal egy székhez kötözte hozzá ragasztotta a támlához, majd otthagyta. A férfi másnap reggel kihűlésben meghalt.

A Székesfehérvári Törvényszék aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsította meg a vádlottakat. Hárman társtettesként, egy vádlott pedig bűnsegédként felelt a bíróság előtt.

Az ügy kedden székesfehérvári törvényszéken folytatódott, ahol három vádlottra 15 év, egy vádlott esetében pedig 12 év fegyházat kért az ügyészség. A vádlottak tagadták bűnösségüket. Az ülésen egyébként az is felmerült, hogy a sértett önszántából fogyasztotta el a nagy mennyiségű alkoholt, nem pedig a vádlottak itatták le őt, az ügyvédek szerint ez vezethetett a halálához, nem pedig a kihűlés. A harmadrendű vádlott egyébként Nagylók önkormányzati képviselője, akinek védőügyvédje letartóztatásának megszüntetését indítványozta.

„A mai napon nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról, tehát bizonyítást kell felvennie a bíróságnak, és ez egy kiterjedt bizonyítás, tehát várhatóan további tárgyalási napok kitűzésére kerül sor” - tájékoztatott Szurok Szabina, a Székesfehérvári Törvényszék bírója.

Így az ügyben eljáró bíró november 11-ére ismét előkészítő ülést tűzött ki, ahol az 5.6.7. és 8.rendű vádlottakkal fog találkozni a bíróság, ezt követően november 18-án hallgatják ki a vádlottakat. November 20-án tanúk, majd november 25-én az igazságügyi szakértő kihallgatásával folytatódik a büntető eljárás.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár