3 évnél régebbi cikk

Állandóan kitapossák a virágokat a Várkörúton, most évelőkkel próbálkozik a Városgondnokság
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Állandóan kitapossák a virágokat a Várkörúton, most évelőkkel próbálkozik a Városgondnokság

Rengetegen tudják felemelni a hangukat a közösségi oldalakon, ha valami nem tetszik nekik Székesfehérvár városképében. Ám úgy tűnik, hogy legalább ennyien tesznek is rá: évek óta hiábavalóan küzd a Városgondnokság, hogy a várkörúti virágágyás virágozzon, és ne széttaposott növények ronduljanak ott.

A legegyszerűbb út az egyenes - vélhetően ebből a megfontolásból folyamatosan keresztüljárnak az emberek a Várkörúton az Országzászló tér és a Bíróság közötti zöld sávon. Így aztán ez a szakasz - hiába a folyamatos karbantartás - zöld és virágzó szépségek helyett, széttaposott növényekkel van teli. Pedig a Bíróság és az Országzászló tér előtti zebra között alig 150 méter a távolság...

A Városgondnokság most újra megpróbálja: a kertészek csütörtökön mintegy ezer tő évelő növényt ültettek be Rab János kertészmérnök tervei alapján, így a sáv gyönyörű lesz jövő nyárra, ha ezúttal nem tapossuk ki a virágokat.

Kékszakáll, bíborkasvirág, kokárdavirág, macskamenta, veronika, díszfüvek, őszirózsák, levendula, cickafark és varjúháj került most a földbe. Az évelő növények ápolási munkája nemcsak jóval kisebb az egynyáriakhoz képest, de megfelelően sűrűn ültetve gyommentesen tartják a területet, és elragadó látványt nyújtanak majd jövő nyárra. Legalábbis ha hagyjuk őket élni.

Aki mostanában próbálkozik majd ezen a szakaszon átjutni, kellemetlen élményben lesz része: a Városgondnokság szakemberei alaposan felrotálták a területet, így finom porhanyóssá és kellően süppedőssé vált talaj.

A Országzászló tér és a Bíróság közötti zöld sávba ültetett évelők 30 - 90 centiméter nagyságúra nőnek, és színesek kavalkádot alkotnak majd az út szélén. Ezúttal vigyázzunk nagyon rájuk!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek