3 évnél régebbi cikk

Több fehérvári hokis koronavírusos, elmaradnak a hétvégi meccsek
Több fehérvári hokis koronavírusos, elmaradnak a hétvégi meccsek

Pozitív koronavírustesztek miatt elmarad a Hydro Fehérvár AV19 hétvégi túrája az osztrák jégkorongligában, az innsbrucki és a salzburgi mérkőzést későbbi időpontban rendezik meg.

A magyar klub csütörtökön jelentette be, hogy a csapat tagjai az utazás előtt részt vettek az előírt Covid-19 tesztelésen, írja az MTI.

A gyorstesztek, valamint az elvégzett PCR-tesztek több igazolt fertőzöttet mutattak, ezen kívül többen gyanús esetnek minősülnek, így - egyeztetve a liga vezetésével, valamint a járványügyi hatóságokkal - a felek közösen a hétvégi találkozók elhalasztása mellett döntöttek.

A liga emellett a csapatok előtt álló hétvégére komoly átszervezésekbe kezdett. A bajnokság orvosi stábjával egyeztetve minden, péntek és vasárnap közötti időpontra tervezett mérkőzést elhalasztanak, a pótlások időpontjáról a későbbiekben adnak hírt.

 "Számunkra az érintettek egészsége a legfontosabb" - mondta Christian Feichtinger ligamenedzser. "Éppen ezért az orvosi stábbal és a hatóságokkal egyeztetve a hétvége kapcsán lépnünk kellett. Felelős döntéseket szeretnénk hozni a következő napok és hetek tekintetében, az egészség védelmét szem előtt tartva minden olyan intézkedést foganatosítani fogunk, amelyek segítségével csapataink a lehető leghamarabb újra mérkőzéseket játszhassanak."

A DVTK Jegesmedvék  - a másik magyar klub, amelyik szintén külföldön, mégpedig a szlovák bajnokságban érdekelt - a sérülések és pozitív koronavírustesztek miatt ugyancsak nem lép pályára a következő fordulóban, pénteken Érsekújváron (Nové Zámky).

Borítókép: Facebook/Hydro Fehérvár AV19
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek