3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: soha nem nőtt még ennyivel a fertőzöttek száma sem az országban, sem Fejér megyében
Koronavírus: soha nem nőtt még ennyivel a fertőzöttek száma sem az országban, sem Fejér megyében

Először érte el az egy nap alatt azonosított új fertőzöttek száma Magyarországon a 3000-et, közülük 113-an Fejér megyeiek. Mindkét szám új negatív rekord.

3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (ami új rekord, korábban október 23-án 2066 volt a legmagasabb szám), ezzel 59 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 35 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1425 főre emelkedett, 16 242 -en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 41 580 fő. Az aktív fertőzöttek 28%-a, az elhunytak 37%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 2449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen - írja a koronavirus.gov.hu.

Ezek szerint egyetlen nap alatt 204 fővel nőtt a kórházi ápolásra szorulók száma, és 16 beteg szorul tegnap óta lélegeztetőgépre.

Fejérben egy nap alatt 113 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ami szintén új negatív rekord, ezzel a járvány tavaszi kezdete óta már 2141 beteget találtak összesen megyénkben.

Egy nap alatt 18 932 koronavírustesztet végeztek el az országban, ami szintén új csúcs. A tesztek több mint 16 százaléka lett pozitív, vagyis nagyjából minden hatodik mintavétel mutatta ki a fertőzést.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, ami miatt számítani kell a fertőzöttek számának további növekedésére. A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek