3 évnél régebbi cikk

Campus, intermodális központ és egy jó hír – Cser-Palkovics András online fogadóórát tartott
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Campus, intermodális központ és egy jó hír – Cser-Palkovics András online fogadóórát tartott

Ismét rengetegen tették fel kérdéseiket a hétfői online polgármesteri fogadóórán Cser-Palkovics Andrásnak.

A közlekedés és a különböző utcák forgalmának csökkentése továbbra is központi téma a székesfehérváriak körében, ahogy több utca felújításával kapcsolatosan is érkezett kérdés a hétfői online fogadóórán Cser-Palkovics András részére.

Összegyűjtöttük a legérdekesebb, legfontosabb, legnagyobb érdeklődésre számot tartó problémákat. Most is a teljesség igénye nélkül válogattunk – és emeltünk ki – a kérdésekből és a válaszokból, természetesen azok tartalmának vagy jelentésének megváltoztatása nélkül:

„...Vasvári gimnáziummal kapcsolatban vannak tervek a következő 2-3 évben? Mi a helyzet a tervezett campussal?...”
„...A meglévő pénzügyi forrás nem elég a teljes (eredetileg tervezett) Campus projektre, jelenleg a kiviteli tervezés zajlik. Az biztos, hogy a Vasvári gimi vagy új helyre költözik, vagy teljesen fel lesz újítva...”

„...Az új, déli elkerülő út hogyan csatlakozik majd a Sárkeresztúri úthoz? Arra a részre gondolok, ami a Volán telep mellett kezdett épülni...”
„...Mind a Börgöndi úthoz, mind a Sárkeresztúri úthoz körforgalmi csomóponttal csatlakozik majd a déli összekötő...”

„...A székesfehérvári elkerülő Palotavárossal való összekötő szakaszának megépítése várható valamikor?...”
„...Szükséges az útkapcsolat kiépítése. A Bakony utca tervei elkészültek, várhatóan a jövő év első félévében meglesznek az engedélyek is. Tárgyalunk a felújításhoz szükséges forrásokról (kb. 1,5-2 milliárd forint)...”

„...Azt hallottam, hogy ingyenes olyan oltást lehet kérni, ami 5 évre megvédi az időseket a tüdőgyulladástól...”
„...A pénteken bejelentett intézkedések alapján biztosítjuk az ötezer forintos támogatást a 65 éven felülieknek továbbra is, mely erre is felhasználható. Egyúttal rendelkeztünk arról is, hogy a fehérvári háziorvosok a nem kötelező oltást ingyen beadják...”

„...A ruhás piaccal és vasárnap a bolhapiaccal mi a helyzet, van még?...”
„...Változatlanul működnek a piacok, de a maszkviselés kötelező!…”

„...A Széchenyi 49. előtti parkoló megint 2 hete le van zárva, kérem nézzen utána, hogy mikor fejeződnek be a munkálatok, mert legalább 10 parkolóhelyet elvettek a lakóktól. Van olyan nap mikor napokig nem csinálnak semmit. Minél hamarabb be kellene fejezni a munkálatokat és a parkolót vissza adni az itt lakóknak...”
„...Egy fontos vízvezeték felújítás történik a környéken béleléses módszerrel. Az érintett területtől egészen a Csíkvári útig lesz felújítva a vízvezeték ezzel a technológiával éppen azért, hogy ne kelljen teljes hosszában felbontani a vízvezeték nyomvonalában a területet. A munkálatokat várhatóan november végéig fejezi be a kivitelező. Addig türelmüket és megértésüket kérjük!...”

„...Iskolák, óvodák előtt ún. Kiss&Go megállóhelyek kialakítását javasolnánk, hogy ne az úton kelljen megállni fenntartva a sort, s így megakasztva a forgalmat. Megoldható Ön szerint? (pld. Teleki-Sziget iskola)...”
„...Igen, sőt, ezt már el is kezdtük, például a Kossuth és a Kodály sulik előtt, a tapasztalatok nagyon jók, folytatni fogjuk a programot...”

„...Nagyon jó a vonatközlekedés Budapestre, csak a vonatokhoz induló autóbuszokkal van baj. Konkrétan pl. a 32-es autóbusszal nem lehet elérni az óra 48-kor induló vonatot. Csak legalább 5-10 perccel kellene előbb indítani a járatokat! Hova kell fordulni ezzel a kéréssel?...”
„...Az intermodális közösségi központ megvalósításának, a menetrendek összehangolásának éppen az lesz az egyik pozitív hozadéka, hogy ilyen esetek ne történhessenek meg. Erre a teljes infrastruktúra kiépítése után kerülhet sor...”

„...A Budai út Lomnici út kereszteződésében lévő forgalmi lámpákról mit lehet tudni, mert aki napi szinten kel át az úton tudja, hogy baleset- és életveszélyes. Sok idős és diák is lakik erre, akik sajnos eme zebrán futva mennek át, mert az autók, bár kijelölt átkelő, rendre nem állnak meg...”
„...A jelzőlámpa sérülése olyan mértékű, hogy teljes elbontása és újjáépítése szükséges, melyek vállalkozási szerződés alapján külső szakvállalkozó fog végezni. A feladat összetett, hiszen a betápláló áramvezetékek is megsérültek, így szükséges az áramszolgáltató bevonása, illetve új tartószerkezetet kell készíteni alapozással együtt. A végleges kiépítés befejezése, az új jelzőlámpa beüzemelése december közepére várható. (több hasonló kérdésre válaszoltam a fogadóórán, melyek között volt aki azt kérte, hogy ne szereljék vissza a lámpát)...”

„...Várható-e a közeljövőben a Munkácsy iskola épületének és udvarának felújítása? Több iskolaépület állapota kritikus, ennek orvoslására kerül-e valamiféle programterv kidolgozásra?...”
„...A Tankerület Munkácsy iskola épületével kapcsolatban hamarosan nagyon pozitív bejelentést fog tenni... Az önkormányzat pedig uniós forrásból 2021-ben 1,5 Md Ft értékben épületenergetikai programot indít az város iskoláiban...”

A polgármesteri fogadóóra összes kérdése és válasza a Facebook-posztra kattintva olvasható el:

A fogadóórát egy jó hír bejelentése zárta.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek