3 évnél régebbi cikk

A székesfehérvári járásban 226 helyszínen 3244 dolgozót tesztelnek a következő hetekben
A székesfehérvári járásban 226 helyszínen 3244 dolgozót tesztelnek a következő hetekben

Fejér megyében is megkezdődött a pedagógusok, a szociális intézményekben dolgozók, óvodai dolgozók koronavírus-tesztelése - az első két nap tapasztalata pozitív, a legtöbben nyitottak az önkéntes tesztelésre.

A fehérvári járást alkotó 25 településből 23 érintett a koronavírus-szűrésben, így összesen 226 helyszínen 3244 dolgozót fognak tesztelni heti rendszerességgel, amit tizenhat, egyenként négyfős csapat végez majd el - mondta el Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal hivatalvezetője. Dancs Norbert az összefogás fontosságát hangsúlyozta, ahogy fogalmazott a legtöbben nyitottak az önkéntes tesztelésre.

"A tegnapi nap tapasztalatairól tudok beszélni, több mint 80% volt az önkéntes résztvevők száma. Ebben természetesen benne vannak a hiányzók is, akik esetleg táppénzen otthon vannak, vagy más miatt nem tudtak részt venni. Mindenhol, ahol az iskola igazgatója, vagy intézményvezetője szeretné, hogy leszűrjünk, megpróbáljuk megoldani, hogy leszűrjük. És ez így is volt az elmúlt időszakban is, meg tudtuk oldani, együtt tudtunk gondolkodni és együtt megoldottuk a szűrést" - emelte ki a hivatalvezető.


A Polgárdi Eszterlánc Napközi Otthonos Óvodában már le is zajlott az első tesztelés, az óvodavezető elmondta, valamennyi dolgozó örült a lehetőségnek.

"Mind a huszonhat érintett dolgozónk részt vesz a tesztelésben. Örömmel fogadták a dolgozók egyébként a tesztelést, mert úgy gondolják, hogy tisztább képet látnak a saját helyzetünkről, és biztonságos megoldás, hogy a hozzánk járó gyermekek is biztonságban legyenek. A tesztelés mostantól előreláthatólag minden héten meg lesz tartva" – mondta el Nedeczky Istvánné, a Polgárdi Eszterlánc Napközi Otthonos Óvoda óvodavezetője.

Az óvodavezető hozzátette, a szülők is örülnek, hogy mostantól heti renderességgel tesztelik az óvónőket, dadusokat, mert így ők is nagyobb biztonságban tudhatják gyermekeiket.

Borítókép: ftv
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek