3 évnél régebbi cikk

Karácsonyi adománygyűjtő akciók Székesfehérváron és környékén
·Életmódkarácsony·Utolsó frissítés: undefined
Karácsonyi adománygyűjtő akciók Székesfehérváron és környékén
·Életmódkarácsony·Utolsó frissítés: undefined

Évről évre számtalan lehetőség adódik segíteni a rászorulókon karácsony előtt. Idén még többeknek fordult nehezebbre a sorsa a járvány miatt. Székesfehérváron 2020-ban is számos adománygyűjtő akció segít szebbé tenni egymás karácsonyát.

 

A Sarló utcában várja idén a karácsonyi adományokat az ICSKE és a Székesfehérvári Szociális Alapítvány

A koronavírus-járvány hatásai, az élelmiszerek drágulása miatt a szokásosnál is nehezebb helyzetbe kerültek a létminimum közelében, vagy az alatt élő emberek és családok Székesfehérváron. Rajtuk kíván segíteni a Székesfehérvári Szociális Alapítvány és az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület, az ICSKE.

A járvány miatt idén nem állítják fel a Városház téren a Szeretetházikót, helyette az ICSKE Sarló utca 2. szám alatti irodájában és az Alapítvány Sarló utca 16. szám alatti központjában várják a támogatásokat. Lehet vinni gyerekeknek szóló, cipősdobozba készített ajándékokat, főként édességeket, játékokat és könyveket.

Nagyon fontos, hogy az édességek bontatlan gyári csomagolásban legyenek, kérik továbbá, hogy a támogatók ügyeljenek a szavatossági időre! Jó szívvel fogadják a tartós élelmiszer-adományokat, továbbá cégek, vállalkozások, üzletek kisebb-nagyobb felajánlásait.

Lehet segíteni nem tartós élelmiszerekkel, húskészítményekkel, hússal is, ez esetben a támogatásokat a lehető leggyorsabban eljuttatják a rászorulóknak.

Az adományokat előre egyeztetett időpontban adhatják le a támogatók a két Sarló utcai gyűjtőponton. Az ICSKE és az Alapítvány a +36 70 199 6744-és számon fogadja a jó szándékú támogatók hívásait.

 

Valóra vált kívánságok az ifj. Ocskay Gábor Alapítvánnyal

Immár ötödik alkalommal indította útjára a "Légy Te is Angyal!" akciót az ifj. Ocskay Gábor Alapítvány.

Ennek keretében a Fejér megyei gyermek- és lakásotthonokban élőket ajándékozzák meg.

A gyerekek összeírták kívánságaikat, amelyeket a jelentkező „angyalok” teljesítenek. Az idei évben 231 kívánság érkezett - olvasható az alapítvány közösségi oldalán, ahol regisztrálhatnak a jótevők, és ezen keresztül kapnak részletes információt. A kívánságot (is) tartalmazó ajándékokat december 6-ig kell eljuttatni az adománygyűjtő pontokra.

Részletes információ az Alapítvány Facebook-oldalán olvasható.

 

Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

A fehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház ugyan zárva van, de ez a jótékony szándékot nem akadályozza meg. Az adományokat minden hétköznap 8 és 15 óra között le lehet adni az épületben. Mivel az intézmény nincs nyitva, csengetni kell, az ott dolgozók átveszik a csomagokat. 

 

Cipősdoboz-akció

17. Cipősdoboz Akció kampányában 150 gyűjtőpont várja az ajándékokat és mintegy 100 partner járul hozzá a gyűjtés sikeréhez. Idén nem épülhet fel Budapest szívében a Cipősdoboz Vár, ezért a Baptista Szeretetszolgálat kibővítette az online dobozolás lehetőségét: játékok, higiéniai eszközök, könyvek vásárlásával vagy pénzadomány küldésével lehet érintésmentesen adományozni akár a www.ciposdoboz.hu oldalról elindulva.

A Baptista Szeretetszolgálat minden járványügyi előírásnak megfelel a kampány során. Idén az ajándékokat ózonnal fertőtlenített raktárakban tárolják és kezelik. A szervezet tavasszal átadott új logisztikai központjában az alkalmazottak testhőmérséklet mérése után, maszkban és kesztyűben dolgoznak. Az operatív feladatokat ellátó kollégák rendszeres PCR-tesztelésen esnek át.

Amennyiben valaki személyes ajándékkal szeretne meglepni egy nehéz sorsú kisgyermeket, annak idén sem kell mást tennie, mint keresnie egy cipősdobozt, majd megtölteni azt szép és hasznos dolgokkal (játékokkal, írószerekkel, higiéniai eszközökkel, édességgel, könyvvel). Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, lehetőség szerint külön a tetejét és külön az alját, majd ragassza le átlátszó ragasztószalaggal vagy kösse át zsineggel, végül a dobozra jól láthatóan írja fel, milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékát.

Az összegyűjtött cipősdobozokba rejtett meglepetéseket a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai partnerein és országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a leginkább rászoruló gyermekekhez.

 

Idén is gyűjtik a mikuláscsomagokat

Fertőtlenítés és elővigyázatosság mellett, de idén is gyűjtik a mikuláscsomagokat a rászorulóknak Andi bohóc és segítői.

 

Elindult a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja

A családok, idősek, egyedülállók mellett áll a Katolikus Karitász az idei adventben is, de a koronavírus miatt több nagy rendezvényen, karácsonyi vásáron sem tud részt venni szervezet. A Karitász november 20-án indította el országos segélyprogram-sorozatát „Tárjátok ki a szíveteket” címmel, amely során adománygyűjtést hirdet, és rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor.

"Mindig vidáman mosolyogjatok a gyermekekre, a szegényekre, minden szenvedőre vagy magára hagyottra! Ne csak figyelemmel forduljatok feléjük, hanem tárjátok ki a szíveteket is nekik" - Kalkuttai Szent Teréz anya ezen gondolata lett néhány évvel ezelőtt a Karitász adventi segélyprogramjainak elnevezése.

Az akció keretében számos országos program zajlik karácsonyig, a hatályos rendelkezéseknek megfelelően a lehető legnagyobb körültekintéssel, az egészségügyi ajánlásokat betartva.

Számos helyen osztanak egész télen a vírushelyzetnek megfelelően előre csomagolt, meleg ételt hajléktalanoknak és krízishelyzetben élőknek. Több száz családot szeretnének kályhával és igény szerint tűzifával, illetve más speciális támogatásokkal segíteni. A határon túli magyar családokat is kályhával, tűzifával és élelmiszer-csomaggal, édességekkel, egyéb ajándékokkal segítik az ünnepek előtt.

Az Angyalbatyu ajándékgyűjtő akció keretében nehéz sorsú gyermekeknek lehet ajándékcsomagot készíteni, és leadni az ország különböző gyűjtőpontjain. Részletek a www.angyalbatyu.hu oldalon.

Az ajándékcsomagokat a Karitász önkéntesek juttatják el az országos hálózaton keresztül a rászoruló családok gyermekeinek. Számos iskolában és templomban gyűlnek a játékok, amelyekből – édességgel, meglepetésekkel kiegészülve – névre szóló ajándékcsomagok készülnek. Az adományozó gyermekek segítségével országszerte több tízezer gyermeknek tehetjük valódi ünneppé a karácsonyt!

 

Online aukció a Fehérvári Heti Betevőnél

December 21-ig tart az ötödik alkalommal megrendezett "Karácsonyi licit" nevű adománygyűjtő online aukció. A jótékonysági árverésből befolyt teljes összeget a Fehérvári Heti Betevő munkájára fordítják. Felajánlásoddal az étel-osztásainkon részt vevő rászorulókat segíted.

 A licitálásra szánt képekre, tárgyakra ezen a linken tudsz licitálni.

 

Csokigyűjtés a nagycsaládokért

Székesfehérváron, a Piac tér 28. szám alatt az Ambrózia Egészségközpontban hoztak létre egy csokigyűjtő pontot. A kezdeményezés során összegyűlt édességeket a Velencei-tó Környéki Nagycsaládos Alapítványnak juttatják el.

 

December első hetében is folytatódik az IX. Adni Jó Kupa adománygyűjtés

December első hetében is folytatódik az IX. Adni Jó Kupa adománygyűjtő kampány Székesfehérváron. A támogatók három székesfehérvári adományponton, vagy hétköznapokon a SZETA Had utcai központjában, illetve az Adni Jó Kupa Baráti Kör tagjaival egyeztetett helyszínen és időpontban adhatják le adományaikat a rászoruló székesfehérvári családok megsegítésére.

A járvány miatt a torna idén elmarad, azonban az Adni Jó Kupa Baráti Kör Tagjai így is gyűjtésbe kezdtek, ami december első hetében még folytatódik. Jó szívvel fogadnak tartós élelmiszereket, kizárólag gyárilag csomagolt, bontatlan édességeket, tisztító és tisztálkodó szereket, illetve új játékokat.

Az adományokat több módon is le lehet adni. Jelentkezhetnek a segítők a Hunter Cafe & Restaurant-ban, (Berényi út 1.), a Chameleona Ételbárban (Prohászka Ottokár u. 2.), a Köszörülde-Kulcsmásolda Bt-ben, (Gáz u. 11.), illetve a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) Had utca 5. szám alatti központjában hétköznapokon 9 és 16 óra között. Az alábbi elérhetőségeken hívhatják a Baráti Kör tagjait is, akik előre egyeztetett helyszínen és időpontban át tudják venni az adományokat.

Horváth Péter: 70/3225-880
Belegrai Tibor: 20/354-3830
Szontaghné Kovács Erika: 30/458-4926

A COVID miatt adományátadó esemény idén nem lesz, a támogatásokat közvetlenül juttatják el a családok számára.

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek