3 évnél régebbi cikk

Koronavírusban hunyt el egy székesfehérvári főnővér helyettes és a felcsúti háziorvos is
Koronavírusban hunyt el egy székesfehérvári főnővér helyettes és a felcsúti háziorvos is

Szomorú listát vezet a Magyar Orvosi Kamara a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégákról. Sajnos erre a listára már székesfehérvári érintett is felkerült.

A Magyar Orvosi Kamara honlapján szomorú listát vezet, ahogy írják:

Honlapunk történetének talán a legszomorúbb rovata ez, melyben mély megrendüléssel búcsúzunk a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat."

A koronavírus egészségügyi áldozatainak listájával azokra az egészségügyi dolgozókra emlékeznek, akik halálhíréről a sajtóból vagy saját forrásukból értesülnek.

Természetesen az adatvédelmi és kegyeleti elvek figyelembe véve csak az elhunytak monogramját teszik publikussá, a teljes név csak abban az esetben kerül ki, ha a közvetlen hozzátartozó hozzájárul. Ugyanakkor azt szintén nyilvánossá teszik, hogy helyileg hol dolgozott a betegekért az elhunyt.

Jelenleg (2020.12.01-én) húsz egészségügyi dolgozótól búcsúzik így a kamara és a kollégák, sajnos köztük két Fejér megyei érintettől is: dr. G.L. felcsúti háziorvostól és a székesfehérvári V.S.V. Zs. ápolónőtől, főnővér helyettestől.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek