3 évnél régebbi cikk

Nyugdíjasokat akart kirabolni két álrendőr Fejér megyében
Nyugdíjasokat akart kirabolni két álrendőr Fejér megyében

Pénzhamisítás ürügyén két nyugdíjast akart otthonában kirabolni két álrendőr Dunaújvárosban.

A 37 éves P. Tamás és a 27 éves H. Árpád - magukat rendőrnek kiadva - 2020. december 11-én délután Dunaújvárosban azzal az ürüggyel próbáltak meg bejutni egy Öreghegy utcai családi házba, hogy az ott lakó 77 éves nyugdíjas asszony vélelmezhetően egy hamisított nagy címletű bankjegyet tartott magánál a közelmúltban.

Az asszonynak gyanús lett a két férfi, ezért arra kérte őket, hogy szolgálati igazolvánnyal igazolják magukat, mire azok sietősen távoztak a helyszínről.

P. Tamás és H. Árpád nem sokkal később egy 79 éves időskorú férfit keresett fel otthonában hasonló ürüggyel. A páros, miután hatósági intézkedést színlelve behatolt a nyugdíjas lakásába, pénzt követelt a szépkorú sértettől, majd a házban kutatást végeztek és eltulajdonítottak egy gáz-és riasztófegyvert, továbbá a lakás egyik szobájában elhelyezett pénzkazettában tárolt készpénzt, azután elmenekültek a bűncselekmény helyszínéről.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően a nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként rövid időn belül látókörükbe került a két elkövető, akiknek a gyanú szerint közük lehetett a bűncselekményekhez.

A férfiakat a rendőrök 2020. december 12-én elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki őket.
Borítókép: police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek