3 évnél régebbi cikk

Hokiütővel Zsombiért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Youtube.com/Szabi Sz.
Hokiütővel Zsombiért

Egy SMA-s kisfiú gyógyulásáért gyűjt az ország. 730 millió forintra van szükség, ennyit kellene minél előbb előteremteni. A gyűjtéshez egy licittel járul hozzá Ifjabb Ocskay Gábor családja is.

Egy kazincbarcikai kisfiú, Burinda Zsombor életéért folyik gyűjtés. Zsombi 1-es típusú SMA-ban, azaz gerincvelő izomsorvadásban szenved. Kezelés nélkül kétéves koriág élhetne, ezért van szüksége génterápiás kezelésre. Zsombi édesanyja elmondta, hogy a gyógyszer beviszi a szervezetbe az eredeti gént.

"Sokkal erősebben, gyorsabban fejlődhetne, és esélyt kapna a teljes életre, és ennek az a feltétele, hogy még kétéves kora előtt kerüljön beadásra ez a szer. Akkor vannak igazán jó eredmények kimutatva. Illetve minél hamarabb,ugye annál jobb, annál kedvezőbb a hatás." - mesélte az édesanya, Burinda-Szűcs Szabina.

Mint korábban, Zente esetében megtanulhattuk, ez a gyógyszer nemcsak életmentő, de nagyon drága is. Zsombi kezelése 730 millió forintba kerül, amihez országos összefogásra van szükség. A család létrehozta a Szép jövőért Zsombornak Alapítványt. A gyűjtés augusztus óta folyik, és félúton jár. Csatlakozott a gyűjtéshez az ifjabb Ocskay Gábor családja is, akik már sokadszor állnak hasonló nemes ügy mellé. A legendás jégkorongos ütője, a 19 Csicsó a licit tárgya, és már érkezett egy nagyvonalú felajánlás.

"999.999 forinton áll a licit. A győztes még mindig egy úriember, aki kérte, hogy nem szeretné a nevét elárulni. Jégkorong-közeli, de mi nem ismerjük személyesen. De bízott benne, és pont ezért 1 forinttal kevesebb árat ajánlott, mint a villámlicit, hogy esetleg még versenyben tudja tartani az ütőt, és minél nagyobb összeggel tudjuk esetleg segíteni a Zsombinak a gyógyszeréhez való hozzájutást." - árulta el Ocskay Zsuzsanna.

A villámlicit kereken egymillió forint, de természetesen ennél nagyobb összeget is fel lehet ajánlani. A licit december 24-én zárul. Zsombit máshogy is lehet támogatni, a képernyőn látható közösségi oldalt felkeresve bárki segíthet a gyógyulás érdekében.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek