Cloudy7 °C
2021. január 24. vasárnap Timót
Menü
Házhozszállítás

Még bőven van hely a fehérvári hajléktalanszállókon

Megérkeztek a mínuszok. Már a nappali hőmérséklet sem emelkedik mínusz 2 fok fölé, éjszaka pedig mínusz 10 körüli fokok várhatók a hétvége felé közeledve. A hidegben különösképpen fontos, hogy odafigyeljünk a hajléktalan emberekre. A Kríziskezelő Központ telephelyein van elég szálláshely.

A hideg időjárásban, főleg éjszaka fontos, hogy ne tartózkodjunk kint az utcán. A hajléktalan emberek helyzete ilyenkor még nagyobb hangsúlyt kap. A Kríziskezelő Központban is próbálják felhívni a figyelmüket a hidegre, és arra, hogy vegyék igénybe az intézmény szolgáltatásait.

"Próbáltam felhívni én is az emberek figyelmét az egyéni felelősségre, hogy ne mászkáljanak, lehetőleg ne igyanak, mert ez most még rosszabb, mint plusz fokokban. Sajnos azt kell mondanom, az egyéni felelősség elég nagy itt az emberek között. Mindenki eldöntheti, van elég helyünk, főleg a két új konténerrel, ahol kisebb lakóegységekkel tudjuk elhelyezni az embereket. Most így a COVID-járvány ideje alatt ez mindenképpen fontos" - mondta Zsabka Attila, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ vezetője.

Az utcai szolgálat folyamatosan járja a várost, a bejelentésekre kimennek, és ha elfogadják az éjszakai menedéket, akkor elszállásolják a hajléktalanokat. A Kríziskezelő Központ vezetője elmondta, számítanak arra, hogy most a mínusz 10 körüli hőmérsékletben többen jelentkeznek majd az utcáról. Mint mondja, összesen 140-150-en élnek kint sátrakban, romos épületekben, zártkertben.

Zsabka Attila hozzátette, hétfőnként teajárat működik, amelyet körülbelül hetvenen vesznek igénybe. Hétfőnként és szerdánként meleg ételt visznek az utcán élőknek. A Kríziskezelő Központhoz tartozó telephelyeken folyamatosan tudnak fogadni hajléktalanokat. A Sörház téri átmeneti szállón, a menedékhelyen, valamint a régi és a új konténerekben több hely van még.

Ha krízisben lévő hajléktalant látnak, hívják a 112-es segélyhívó számot, ha pedig valaki utcán élő emberen szeretne segíteni, és úgy érzi, hogy szüksége lenne meleg hajlékra, hívja az utcai szolgálatot, a fent látható telefonszámon.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Törvényi védelmet kaptak a vidéki zajok és szagok Franciaországban
  Törvényi védelmet kaptak a vidéki zajok és szagok Franciaországban
 • Erős földrengés volt az Antarktisz partjainál
  Erős földrengés volt az Antarktisz partjainál
 • Tombol a járvány harmadik hulláma Spanyolországban
  Tombol a járvány harmadik hulláma Spanyolországban
 • Szigorú intézkedések mellett tartották meg a középiskolai írásbeli felvételi vizsgákat
  Szigorú intézkedések mellett tartották meg a középiskolai írásbeli felvételi vizsgákat
 • Átadták a Petőfi Zenei Díjakat
  Átadták a Petőfi Zenei Díjakat
 • Horvátországban felfüggesztették a lakosság oltását a vakcinahiány miatt
  Horvátországban felfüggesztették a lakosság oltását a vakcinahiány miatt
 • Tájékoztató kampány indult a koronavírus elleni oltásról
  Tájékoztató kampány indult a koronavírus elleni oltásról
 • HÍREK 17 órakor 2021.január 23.
  HÍREK 17 órakor 2021.január 23.
 • Ingyenes lett a hungarikumnak választott kutyafajták törzskönyvezése
  Ingyenes lett a hungarikumnak választott kutyafajták törzskönyvezése