3 évnél régebbi cikk

Szombaton írják a középiskolai felvételit a fehérvári diákok is
·Hírekfelvételi·Utolsó frissítés: undefined
Szombaton írják a középiskolai felvételit a fehérvári diákok is
·Hírekfelvételi·Utolsó frissítés: undefined

Szombaton adhatnak számot matematika és magyar tudásukról azok az általános iskolás diákok, akik tovább szeretnének tanulni. A középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgára a járványügyi helyzetnek megfelelően készültek fel az intézmények.

Nemsokára tollat ragadhatnak a kisebb és nagyobb diákok, hogy megmutassák, mennyire állnak készen a középfokú továbbtanulásra. A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményének tanulói mindent megtettek, hogy sikeres felvételi vizsgát tegyenek.

"Mi úgy készültünk, hogy már szeptember óta hetente kétszer gyakorolni a matekot és a magyart is, nyilván otthon is csináltuk az előző évi felvételi lapokat. Az utolsó héten nem is kaptunk házit, hogy tudjunk arra koncentrálni" - mondta Schmidt Hanna Barbara.

Egy másik diák, Kiss Levente rengeteget gyakorolt a felkészítő tanárával.

Én a legtöbbet odateszem, amennyit csak tudok, és szerintem fel is fognak venni."- nyilatkozta a Fehérvár Televíziónak a fiú.

 A Teleki Blanka Gimnázium Sziget utcai Tagintézményébe a felvételiző diákok csak fertőtlenítést, hőmérsékletmérést követően maszkban mehetnek a tantermekbe.

"A gimnáziumba jelentkezők száma, akik itt írják a felvételit, 185 diák. Ebből a mi épületünk 80 diáknak ad helyet. Az előkészületek nagyon gondosan meg lettek tervezne, a járványügyi előírásoknak megfelelően. Egy teremben 10 gyerek kerül elhelyezésre, megfelelő távolságtartással" - mondta Hajzer Miklósné a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményének vezetője.

 A Tóparti Gimnáziumba 181 felvételiző érkezik szombat reggel. Az intézményben az eddig megszokott belépési rendszert át kellett alakítani a járvány miatt.

"Valójában már itt kint az udvaron, a sétányon kezdődik az a rendszer, amellyel a beléptetés fog megtörténni. Leginkább azért is, mert a központi irányítás is egyértelműen megfogalmazta, hogy szülőt nem tudunk sajnos az iskola épületében fogadni. Tehát mi pont ezen a területen, ahol itt állunk, tanár kollégáink segítségével próbáljuk megoldani azt, hogy valami kis kapcsolattartás mellett a gyerekeket a szülőktől átvegyük és akkor a megfelelő bejáratok felé irányítva őket, a vizsgaterembe eljussanak" - tette hozzá a Tóparti Gimnázium igazgatója, Vizi László Tamásné.

Az igazgatónő kiemelte, a Tóparti Gimnáziumban szeptemberben a művészeti osztály mellett egy hat évfolyamos angol specialitású osztály, egy négy évfolyamos angol, egy négy évfolyamos német specialitású, és egy nyelvi előkészítő osztály indul.

A Ciszterci Szent István Gimnáziumot nem érte váratlanul a megváltozott körülmény. Orosz Ágoston igazgató azt mondja, a tavalyi érettségi során már rutint szereztek, amellyel a felvételit is tudják kezelni.

"Tizenöt nagy teremben várjuk a gyerekeket, várják a kollégáim. 10-től kezdődik az írásbeli, fél 10-től lehet jönni az épületbe. Vannak önkéntes kollégáim, épületen belül kísérni fogjuk a gyermekeket a megfelelő terembe, úgyhogy a szülők ne izguljanak, jó helyen vannak a gyermekek. Belépéskor természetesen azonosítjuk őket, lázat mérünk, fertőtlenítünk, felvesszük a maszkot. - fejtette ki Orosz Ágoston, a Ciszterci Szent István Gimnázium igazgatója.

Az igazgató hozzátette, közel 90 gyermek ír a negyedik osztályosok közül, a nyolcadikosok közül pedig tavalyhoz képest többen írnak az intézményben idén. Ötödik évfolyamban két osztály indul, egy reál, természettudományos és egy humán, nyelvi irányultságú osztály, a négy évfolyamos tagozaton egy osztályba várják a diákokat.

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek